VM for klub, standard og 15m klasserne er begyndt

132 piloter kæmper om 3 medaljesæt til VM i Ostrow, Polen.

Danmark er repræsenteret af Poul Kim Larsen, Midtsjællands Svæveflyveklub og Mogens Hoelgaard, Herning Svæveflyveklub i standard klassen, begge flyver Discus 2a. I 15m klassen deltager Øjvind Frank, SG 70 i en Ventus 3 og Jan Hald, Midtsjællands Svæveflyveklub, som flyver i en Ventus 2. I klubklassen deltager Rasmus Ørskov, Herning Svæveflyveklub, i en ASW 20 og Sviatoslav Roublev, Fyns Svæveflyveklub, i en Discus.

Rasmus Ørskov har for længst placeret sig i den internationale top af piloter, og han lagde ud med en 7. plads på første konkurrencedag søndag den 8. juli. Hans "klassekammerat", Sviatoslav Roublev, som blev danmarksmester i år og er en helt ung pilot på vej frem, blev nummer 36 af de i alt 48 deltagende piloter i klubklassen.

I standardklassen var Poul Kim Larsen spændt på, om han stadig "havde det i sig" med at flyve topkonkurrencer, men han kunne med sindsro konstatere, at han ikke var faldet bag af dansen med en flot 14. plads af 47 deltagende piloter. Mogens Hoelgaard blev nr. 21.

I 15m klassen er Øjvind Frank og Jan Hald kun ved at varme op med en hhv. 26. og 28. plads af 37 deltagende piloter. Øjvind flyver i sin spritnye Ventus 3 og Jan Hald flyver i forgængeren, en Ventus 2.

Mest opmærksomhed har Jonker konstruktøren, Uys Jonker, nok fået med at flyve en suveræn 1. plads hjem i sin nye 15m konstruktion, JS 3 Rapture. I samme klasse deltager Sebastian Kawa, den ubestridt bedste svæveflyvepilot i flere år i træk med en IGC ranking som nr. 1. Han flyver i en ASG 29 og ikke som forventet i den nye Diana 3. Han måtte tage til takke med en 2. plads.

Den nye Ventus 3 er JS 3'ens største konkurrent, og den bedst placerede Ventus 3 kom ind som nr. 3 i hænderne på østrigeren Andreas Lutz.

Banen er kridtet op, vi har kun oplevet én konkurrencedag, så meget kan ske.

Officiel hjemmeside: https://wgc2018.pl/en/

Facebook side: https://www.facebook.com/wgc2018pl/


Poul Kim Larsen i sin Discus 2a, D2, på vej ind til landing sammen med en flok fugle.

 


Debriefing i det danske hovedkvarter