Sjællandsmester 2018 blev Benny Gudmandsen

Sjællandsmesterskabernes 2. afdeling blev afholdt på Kongsted Svæveflyveplads i weekenden den 24.-26. august 2018 med 25 deltagende fly.

Fredagen blev der ikke fløjet, da det regnede det meste af tiden, men både lørdag og søndag blev det til flyvning. Roskilde ATC gav kkonkurrencen 5.000 ft i alle svæveflyveområderne begge dage.

Lørdagens opgave var på 151 km og søndagens var på 256 km. Der var bøvl med noget bygeaktivitet om lørdagen, og en del udelandinger begge dage, men alt i alt var det en rigtig god konkurrence, hvor søndagen gav nogle spændende udfordringer.

Sjællandsmester blev Benny Gudmandsen fra Midtsjællands Svæveflyveklub i en DG 600-18m. På anden pladsen kom DM-chefen himself, Ulrik Eilert fra Øst-Sjællands Flyveklub, som fløj i klubbens Ventus 2cxT-18m. På tredjepladsen kom Ole Refsgaard fra Frederikssund Frederiksværk Flyveklub, som fløj i en DG 400-17m.

Samtidig med SM 2. afdeling blev der fløjet det traditionelle BØF Rally, som jo krydres med en grill bøf middag lørdag aften. Deltagerne fløj samme opgaver som SM deltagerne. Vinder blev Vladimir Fedorov fra Midtsjællands Svæveflyveklub i en Ventus 2cT-18m, på andenpladsen kom Ulrik Eilert, Øst-Sjællands Flyveklub i en Ventus 2cxT-18m,  og på tredjepladsen kom Steen Elmgaard, Øst-Sjællands Flyveklub i en ASW 20.

Resultater.


255,73 km