Da Arnborgfolket slog øjnene op på sidstedagen for årets SUN AIR Cup / Junior-DM, var det igen med et tykt lag cirrus til morgenbrødet. På briefingen kunne Bertel Knudsen vanen tro dog fortælle om flyvevejr nordøstpå, som det har været tilfældet under det meste af konkurrencen.


En stolt juniordanmarksmester med medaljer og pokal. I baggrunden Emil Dalboe.

Flyene blev derfor sendt ud på dagens AAT som planlagt kl. 11:45, men som Mogens ”The Boss” Hansen spåede under briefingen, blev det en svær dag.

Det lykkedes nemlig kun tre fly at gennemføre dagens opgave i form af Peter Sommerlade og Jakob Svenningsen (SX), Jens Christian Pedersen (SW) og Martin Steen Andersen (L7).

Og i Junior-DM blev triumfen total for Martin Steen Andersen, der altså som eneste mand gennemførte dagens opgave og derfor vandt titlen i overbevisende stil. Det er Martins første DM-titel, og det var også sidste udkald, da han falder for aldersgrænsen inden næste års DM.

Der var inden dagens opgave lagt op til tæt kamp om andenpladsen, da Emil Dalboe (X) og Sviatoslav Roublev (G3) lå helt lige med 4065 point hver. På sidstedagen lykkedes det dog Roublev at tage 35 point på Dalboe, og derfor endte han på den eftertragtede andenplads, der blev præmieret med en flybillet til Sydafrika med British Airways.

 


Christian Skovs to dagssejre og stabile flyvning var nok til at vinde årets SUN AIR Cup.

Da kun to fly gennemførte dagens opgave i SAC, tæller dagen ikke i den samlede stilling, som derfor er uændret. Vinder af SUN AIR Cup 2018 blev således Christian Skov (EC) foran Erik Døssing (SL) og Uffe Edslev (FX).

Både dagsvinderne og de samlede vindere af de forskellige klasser modtog forsamlingens hyldest og flotte præmier fra British Airways og SUN-AIR of Scandinavia. En stor tak skal lyde til de trofaste sponsorer, hvis opbakning har en enorm betydning for svæveflyvningen og talentudviklingen i Danmark. 

Du kan se opgaver, dagsstillinger og den endelige stilling her: https://www.soaringspot.com/en/sun-air-cup-junior-dm-2018-svaeveflyvecenter-arnborg-2018/

Husk, at du stadig kan nå at følge stævnet på de sociale medier: SACJM18 på snapchat og SAC_JDM_2018 på Instagram. Her kan du blandt andet se Martin Steen Andersen fortælle om den store triumf.

På https://www.facebook.com/sac.juniordm/ kan du se billeder fra sejrsceremonien, og du kan stadig se eller gense hele interviewet med verdensmester Rasmus Ørskov. Og i et lille bonusklip giver Rasmus sine tre bedste råd til de piloter, der drømmer om store resultater.

 

 Billeder fra præmieoverrækkelsen


Sun-Air Cup, fv.: Erik Døssing, Christian Skov, Edslev Junior, Edslev Senior

Junior DM, fv.: Sviatoslav Roublev, Martin Steen Andersen, Emil Dalboe

Begynder fv.: Jacob Bøgelund Lassen, Mikkel Jacobsen, Julia Nørtoft

Kvinde-Cup fv.: Anna Doerwald, Christina Solberg Hansen, Julia Nørtoft

Old Boys fv.: Erik Døssing, Chrstian Skov, Anders Møller Andersen

Åben klasse fv.: Jakob Svenningsen, Peter Somerlade, Anders Møller Andersen, Chris Møller

To-sædet klasse fv.: Gormsen & Mortensen, Lasse & Uffe Edslev, Vejlin & talenter (Amalie Smedegaard Nielsen)

 

Kommende begivenheder

1 apr
Nordsjællands Svæveflyveklub Påskelejr på Arnborg
Dato 1. april 2023 - 10. april 2023
11 apr
HB Møde, Scandic Odense
11. april 2023 18:00 - 21:30
15 apr
NH Samling, Arnborg
15. april 2023 - 16. april 2023
22 apr