SUN-AIR Cup / Junior-DM dag 6

Endnu en flot flyvedag blev skudt i gang ved morgenbriefingen, hvor Bertel Knudsen meldte om udmærket tørtermik. Cumulus var der ikke i overflod, men langt de fleste vendte hjem fra dagens arealopgave og landede på Arnborg.

Dagsvinder i SAC blev Anders Møller Andersen (4M), som på trods af en lidt tidlig hjemvenden tog sejren i overbevisende stil.

Anders Møller Andersen, også kendt som AMA, beskriver dagen som udramatisk og fortæller, at han fra start lagde sig alene. Længere nordpå fik Møller Andersen øje på Simon Vejlin (SA), som havde gang i en god boble. Og som han nøgternt konstaterede: ”Den kunne jeg så nasse på”.

Og de gode beslutninger fortsatte for den tidligere vinder af SUN AIR Cup, som brugte sit egnskendskab til at finde en god boble nær Mariager Grusgrav. En boble, som han med egne ord havde brug for.

Derefter var det mere eller mindre bare pinden frem og snuden hjem, og selv om de sidste 20 km. var en smule trælse ifølge Andersen, forløb resten af turen ganske udramatisk.


Dagens vinder i SUN AIR Cup, Anders Møller Andersen.

 

Anders Møller Andersen ligger efter dagssejren nr. 2 i åben klasse, mens han i den samlede stilling for SUN AIR Cup nu ligger nr. 7.

Hos juniorerne blev det til dagssejr for Nordjyllands Svæveflyveklubs Jens Andersen (HP), som dermed rykker op på fjerdepladsen i den samlede stilling. Andersen tog sejren foran den nordiske mester Oskar Minds (RU) og Martin Steen Andersen (L7). Junior-DM føres fortsat af Sviatoslav Roublev (G3), men der er blot 149 point ned til dagens vinder på fjerdepladsen, og der er virkelig lagt op til skarp konkurrence om titlen de næste par dage.

Følg konkurrencen live på: http://live.glidernet.org/

Du kan se opgaver, dagsstillinger og den samlede stilling her: https://www.soaringspot.com/en/sun-air-cup-junior-dm-2018-svaeveflyvecenter-arnborg-2018/

Husk, at du kan følge stævnet på de sociale medier: SACJM18 på snapchat og SAC_JDM_2018 på Instagram. På instagram kan du bruge #sacjdm18 til dine flotte flyvebilleder eller andet godt – så reposter vi de bedste!

Netop nu kan du høre formand for DSvU Peter Eriksens vurdering af stævnet indtil videre. Peter fortæller også om perspektiverne for dansk svæveflyvning, der jo som bekendt er inde i en virkelig god periode.

Følg også med på https://www.facebook.com/sac.juniordm/ hvor du i dag kan se masser af gode billeder fra de sidste par dage.

Kommende begivenheder

20 apr
FFF FORÅRSLEJR, ARNBORG
Dato 20. april 2024 - 28. april 2024
26 apr
1. afdeling af SM, afvikles af PFG/ KF
26. april 2024 - 28. april 2024
27 apr
Spring Cup, Herning
27. april 2024 - 4. maj 2024
4 maj
NH SAMLING 2 ARNBORG
4. maj 2024 - 5. maj 2024
9 maj
DM ARNBORG + TRÆNING 5 DAGE FORINDEN
9. maj 2024 - 19. maj 2024