SUN-AIR Cup / Junior DM dag 1

Fredag aften erklærede stævneleder Mogens ”The Boss” Hansen SUN-AIR Cup åben. Der er i år 42 deltagere, og de fleste af dem var mødt op til præsentationen og åbningen.

Ved samme anledning modtog den nykårede verdensmester, Rasmus Ørskov, en flot hyldest og sagde også selv et par ord om den flotte sejr. Her lagde Rasmus vægt på, hvor stor en betydning hele det danske team havde for den store præstation, og ikke mindst hvor meget det betyder at have familien med.

Også Oskar Minds blev fejret for sit nordiske mesterskab for juniorer.

Endnu en gang et kæmpe tillykke til dem begge.


Verdensmesteren havde naturligvis medbragt både guldmedalje og trofæ til fejringen fredag aften.

 

Turbulens og tordenvejr

Ved morgenbriefingen lørdag kl. 10:00 lød meldingen, at vejret med overvejende sandsynlighed ville skifte i løbet af dagen, og starten på dagens opgaver blev også udsat er par gange, men alle fly kom på vingerne til sidst.


Det varede dog ikke længe, før det stod klart, at dagen ville byde på en del udelandinger. Særligt juniorerne måtte kæmpe med de drilske forhold, men alle kom sikkert ned og tilbage til Arnborg. I alt måtte 24 fly udelande, men takket være en stor indsats fra andre medlemmer lykkedes det at få alle hjem, selv om nogle måtte lide den tort at blive ramt af et særdeles aggressivt tordenvejr.

I juniorklassen lykkedes det som den eneste Sviatoslav Rubleff at gennemføre dagens opgave. Sviatoslav måtte dog ud på en lille omvej mod vest, og det viste sig at være en god beslutning. Den samme idé fik den nordsjællandske duo, Sommerlade og Svenningsen, i 2-sædet cup, men i sidste ende måtte de i deres Nimbus 4 DT se sig slået af Uffe Edslev og hans Duo Discus T, som gennemførte dagens opgave godt et kvarter hurtigere og nu fører klassen.

Alle dagens resultater kan ses her:

https://www.soaringspot.com/en_gb/sun-air-cup-junior-dm-2018-svaeveflyvecenter-arnborg-2018/results

Alt i alt en noget turbulent dag, men SUN-AIR Cup / Junior DM 2018 er i gang, og der venter masser af gode flyvedage forude!

Kommende begivenheder