Rasmus Ørskov ny verdensmester i klubklassen

Rasmus Ørskov lagde effektivt afstand til sine nærmeste konkurrenter på sidste flyvedag, som han vandt i suveræn stil.

Konkurrencen blev fløjet fra Ostrów i Polen, hvor det blev til 7 konkurrencedage ud af 14 mulige. Svæveflyvning er helt afhængig af vejret, og nogle af dagene kunne der simpelthen ikke flyves.

Rasmus Ørskov har gennem hele konkurrencen fløjet meget konsistent med placeringer i top-10 med en enkelt 16. plads som undtagelse. Inden sidste flyvning lå han på en samlet 3. plads med 120 point op til 1. pladsen, og det havde længe set ud som en polsk 1. og 2. plads, men Rasmus ville det anderledes. Han tog tog det afgørende skridt mod verdensmesterskabet på sidste konkurrencedag, hvor han gennemførte opgaven som dagsvinder og distancerede sine to rivaler.

 
Rasmus Ørskov med sin familie: Monika, lille Freja og sønnen Adam på armen.
Foto: Minik Dam Frank

Rasmus Ørskov er 34 år og arbejder til dagligt som statsautoriseret revisor i revisions- og rådgivningsvirksomheden Beierholm i Haderslev. Sammen med kæresten, Monika Mogensen, har han børnene Adam på næsten 2 år og lille Freja på et halvt år. Den lille familie bor i Kolding, og Rasmus flyver i Herning Svæveflyveklub.

Rasmus Ørskov er en særdeles erfaren pilot, som har fløjet konkurrence i mange år med mange toplaceringer, så det kom ikke bag på hans mange svæveflyvekammerater, at han satte sig på toppen ved dette verdensmesterskab. Han er nærmest født ind i svæveflyvesporten, hvor bedstefaren, begge forældre og alle søskende er svæveflyvere.

Rasmus er et udpræget konkurrencemenneske, og han siger: "Det at konkurrere i svæveflyvning er noget helt særligt, da der ikke konkurreres på muskel styrke, doping eller hvem der har flest penge, men der konkurreres på lige vilkår og under ens forudsætninger. Som pilot bliver man målt på dels erfaring, logik, bedømmelse af situationer og evnen til at kunne håndterede pressede situationer. Disse faktorer kombineret med at skulle flyve fra ens konkurrenter er, hvad der fascinerer mig, og det er derfor jeg svæveflyver, og derfor jeg flyver konkurrence."

Resultatet bliver først officielt 12 timer efter pointene er givet, men på nuværende tidspunkt er der ikke indgivet protester, så mon ikke den er god nok? Når vi har de officelle resultater fra stævnet skriver vi til alle medier.

Rasmus lander i Billund Lufthavn søndag den 22. juli 2018, kl. 21.30, hvor han bliver modtaget af familie, venner og klubkammerater. DSvU håber, at rigtig mange svæveflyvere vil lægge vejen forbi Billund Lufthavn og være med til at modtage Rasmus med flag og hurraråb.

DSvU holder en reception for Rasmus fredag den 27. juli 2018, kl. 19.00 ifm. åbningen af SAC/JDM. Alle er velkomne til at være med at fejre Rasmus.

Resultater: https://www.soaringspot.com/en_gb/wgc2018pl/results

Officiel hjemmeside: https://wgc2018.pl/en/

Facebook side: https://www.facebook.com/wgc2018pl

 

Rasmus' verdensmesterskab overskygger stort set alt andet, men vi skal ikke glemme de andre piloter, som også kæmpede en brav kamp om gode placeringer. En af dem, Poul Kim Larsen, tog en meget flot 7. plads i standard klassen. Vi har altså to piloter indenfor VM top 10. Her er det danske hold, der tog til VM i Polen:Det danske hold til VM i Polen. Fra venstre: Jan Schmeltz Pedersen, holdleder, Rasmus Ørskov, nr. 1 i klubklassen, Poul Kim Larsen, nr. 7 i standard klassen, Mogens Hoelgaard, nr. 18 i standardklassen, Jan Hald, nr. 33 i 15 meter klassen, Øjvind Frank, nr. 28 i 15 meter klassen og Sviatoslav Roublev, nr. 22 i klub klassen.
Foto: Minik Dam Frank

 

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.