Opdatering fra den danske lejr ved Junior European Gliding Championchip i Pociunai i Litauen:

Torsdagens konkurrence blev desværre ramt af en mid-air-collision. Alle, både danske og udenlandske piloter OK. Men - og som det sikkert allerede er nogen bekendt var det den danske LS-8 ”SE” og det litauiske Discus2a ”VM” der var involveret i kollisionen. Begge piloter er OK, men den litauiske pilot måtte benytte sin faldskærm. Han landede et stykke fra flyet i noget mellemhøjt krat.

SE kunne, trods den hårde kontakt, landes problemfrit på marken under kollisionsstedet.

Flere danske piloter i nærheden af uheldsstedet udelandede efterfølgende på samme mark til støtte for SE.

Konkurrencedagen blev aflyst og alle returnerede til flyvepladsen – flyvende eller ad landevej, hvor de sidste var retur ved 23:00 tiden.

Man undersøger stadig de præcise omstændigheder, men det er klart, at SE rammes nedefra i venstre side med en sådan kraft, at yderste del af VM haleplan knækker af og sidder fast i SE bagerste del af cockpitsektionen. VM, der har haleplanet hængende løst ved siden af sideroret, roterer ”negativt” om tværaksen, således at piloten, efter at have åbnet canopy og frigjort sag af seler, frigøres af flyet og relativt enkelt kan benytte sin faldskærm.

Efter solide samtaler torsdag aften og fredag morgen, slikkes nu sårene og der stresses af på individuel vis. Nogle har valgt at flyve, andre at benytte områdets pool mv. Bevidste om at holdet støtter op om hinanden.

Materielt ser det ud til, at VM er totalskadet efter ”soloflyvningen”. SE er nok sluppet nådigt og i øjeblikket forbi LAK fabrikken, som ligger ifm. Pociunai flyveplads, for at blive vurderet mhp. reparation. Desværre kan den ikke forventes flyveklar i konkurrencen.

Efter forskrækkelsen fortsætter konkurrencen. De unges kamp for Danmark kan følges via Facebook hvor der løbende informeres: https://www.facebook.com/DanishJuniorGlidingTeam.

Fra DSvU’s side skal vi udtrykke stor ros til piloterne for deres håndtering af situationen – og det er fantastisk at se hvordan man straks vælger at lande sammen med deres holdkammerat for at støtte og hjælpe. Tak.

 

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.