DM dag 2

I dag blev der fløjet.

DM briefingen fortalte om godt flyvevejr mod øst, så alle opgaver blev lagt i det østjyske. I standardklassen blev udskrevet en opgave på 267,4 km  med start over Brande, derefter op til Lime kirke nord for Århus, sydpå til Odder kirke, vestpå til Silkeborg station, sydøst på til Hovedgaard og derefter hjem til Arnborg via Fasterholt.


Poul Kim er ved at lægge opgaven ind i flyets navigationscomputer

Opgaverne strejfer luftrum omkring Karup, Billund og Aarhus lufthavne, som velvilligt har åbnet for svæveflyvning.

Poul Kim Larsen, Midtsjællands Svæveflyveklub, siger, at det nok gælder om flyve lidt konservativt i starten. Der forventes ikke mange cumuluser, så det bliver tør termik eller blå termik, der skal bære flyene rundt. Poul Kim satser på at flyve taktisk sammen med tre klubkammerater. I samme klasse flyver også Jan Brandt, og da opgaverne for standard klassen og 15 meter klassen er ens, kan han også koordinere med to andre klubkammerater, Jan Gevad og Jan Hald.

Poul Kim flyver i en spritny Discus 2a med konkurrencenummeret D2 og indregistreringsbogstaverne OY-SXH.

Hjemme igen


Poul Kim i sin Discus 2a forrest med en tåge af vand efter sig

77,3 km/t blev hastigheden for Poul Kim på de 267,4 km. Det var ikke nogen nem dag, da det var ren tørtermik. Men taktikken med "holdflyvning" sammen med to klubkammerater, Jan Hald og Jan Brandt, lykkedes meget godt. De fulgtes ad det meste af opgaven, og de fløj sikkert, hvilket vil sige de fløj højt.

Et mellemhøjt skylag bevægede sig op langs den østjyske kyst og gav anledning til lidt bekymring, men det var muligt at glide ud til vendepunkterne uder "skærmen".

Poul Kim har på skrivende tidspunkt en foreløbig fjerde plads.

Alt i alt en god dag. Det er altid bedre at fuldføre opgaven end at stå og vinke til de andre på bondemandens mark.

Resultater klik her.

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.