DM dag 1

Formand for elite- og talentudvalget, Klaus Vang, bød velkommen og åbnede DM 2018. Han præsenterede alle de frivillige og takkede dem for at stille op og tage hånd om afholdelsen af DM. Klaus nævnte, at udvalget har høje forveninger til alle piloter til DM, idet alle piloter der stiller op til DM hører til den danske elite.


Udsigten vestpå fra Arnborg. Foto: Johnny Friis Andresen

Klaus understregde, at flyvesikkerhed ville blive et gennemgående tema under hele DM, og at der derfor var etableret en sikkerhedspilotgruppe. Gruppen består af Johnny R. Jensen fra Billund Svæveflyveklub, Tom Jørgensen fra Midtsjællands Svæveflyveklub og Arne Boy-Møller fra Herning Svæveflyveklub. Disse piloter er alle tidligere danmarksmestre og særdeles erfarne efter deltagelse i også internationale mesterskaber.

Under hver briefing vil der blive taget et sikkerhedsemne op.

DM chef Ulrik Eilert bød også velkommen til DM. 53 fly stiller op, der har desværre været to frameldinger. Ulrik uddelte også stor ros til personalet.

Ulrik aflyste dagen kl. 10.30, da Arnborg og det meste af Jylland ville være dækket af en koldfrontpassage med en stribe af CB'ere i løbet af eftermiddagen.

En koldfrontpassage vil imidlertid virke opkvikkende på alle piloter, da fredagen bliver med bagside vejr. Vinden bliver VNV, 10 kt og termik – til måske 1.400 meter. Måske cumuluser.

Pilotliste, opgaver og resultater, klik her.

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.