Indbydelse til Sun Air Cup & Junior DM 2022

Hermed har DSvU fornøjelsen af at invitere til SUN AIR CUP 2022 fra lørdag den 9. juli til og med søndag den 17. juli 2022 flyver vi (begge dage er konkurrencedage). Åbningen af SAC 2021 er fredag aften den 8. juli, kl. 20.

Konkurrencen er for alle piloter, der har lyst til at flyve stræk fra Svæveflyvecenter Arnborg. Som noget nyt vil vi prøve at tilføje en ”classic-klasse” for de ældre svævefly, så der flyves i år med følgende klasseinddeling:

KLASSER

Generelt
a) Alle klasser flyves med handicap i henhold til gældende indexliste fra Den tyske Aero-Klub (DAeC)

SUN AIR CUP Talent mesterskabet
a) Klassen flyver mindre og for begyndere overkommelige opgaver
b) Deltager i klassen må ikke tidligere have deltaget i senior DM i en ensædet klasse
c) Alle der opfylder deltagerkrav til Sun Air Cup kan deltage uanset alder.
d) Konkurrencen er åben for alle ensædede fly
e) Vandballast er tilladt

SUN AIR CUP – 15 mesterskabet (SAC-15)
a) SAC-15 er åben for Ensædede fly med op til 15 m spændvidde og tosædede fly med op til 20 m spændvidde.
b) SAC-15 flyves med særskilte opgaver som tilstræbes tilpasset fly med handicap på 100 – 112 og for piloter der er ude over begynderstadiet.
c) Opgave kan være fælles med Juniormesterskab, men med særskilt tærskel og pointberegning.
d) Der kan max. deltage 4 piloter pr. fly

SUN AIR CUP – Åben mesterskabet (SAC-Åben)
a) SAC-Åben er for alle flytyper, såvel ensædede som tosædede
b) SAC-åben flyves med særskilte opgaver som tilstræbes tilpasset fly med handicap på 115 og derover

Classic-klasse
a) I denne klasse flyves der i (træ-)fly med handicap mindre end ca. 90. De nærmere regler fastlægges op til konkurrencen.

Junior-DM
Junior-DM er åben for alle fly med max. 15 meter spændvidde. Der anvendes DAeC handicap.
Kravet til ”Junior” er, at piloten ikke er fyldt 26 år i 2022.

I tilfælde af at der ikke opnås et gyldigt Junior DM (ved for få gyldige konkurrencedage), vil der ikke blive en ekstra konkurrencedag. Her vil så gælde de alm. regler om at sidste års placeringer gælder.

Junior-DM er med i vurderingen til udtagelse til Junior-nationalholdet 2023.

Som noget nyt kan man også flyve i en Oldtimer-klasse.

Man kan være flere piloter på samme fly (se dog forklaringen af klasserne nedenfor) - med undtagelse af Junior-konkurrencen.

Afviklingen foregår som sædvanligt i en behagelig atmosfære under Mogens Hansens kyndige ledelse. Opfylder man ikke selv minimumskravene, kan man jo tage klubbens 2-sædede fly med, sammen med en eller flere piloter, der opfylder kravene.

SUNAIR/BA sponser igen i år.

KONKURRENCEREGLER

Der henvises til Unionshåndbogen gruppe 730-739. Det forudsættes at piloterne har læst disse før konkurrencen starter. I tilfælde af at der ikke opnås et gyldigt Junior DM (ved for få gyldige konkurrencedage), vil der ikke blive en ekstra konkurrencedag.

LOGGER og FLARM

Det er obligatorisk, at anvende IGC-godkendte GPS-loggere til dokumentation. Der er sikkerhedskrav om at der skal være FLARM installeret i alle deltagende fly (se UHB733). FLARM anvendes derudover til "live tracing".

TILMELDING og DELTAGERGEBYRER

Tilmelding skal ske via konkurrencens hjemmeside www.sunaircup.dk og senest den 1. juni 2022.

Deltagergebyret er kr. 1.600, som bliver faktureret umiddelbart efter den 1. juni. Bemærk særlige regler for juniorer, der er registrerede talenter.

Vi vil gerne sikre tilstrækkelig slæbekapacitet. Derfor er det vigtigt, at alle overholder tilmeldingsfristen. Prisen på flyslæb bliver kr. 325.

Logfiler under konkurrence, skal sendes til konkurrence ledelsen via e-mail (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.). Før konkurrencen start skal en IGC fil fra primær og sekundær logger (hvis en sådan benyttelse) sendes til konkurrence ledelsen via e-mail (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.).

Identifikation af flyets FLARM skal videregives til konkurrenceledelsen før første konkurrencedag.

Husk at alle piloter skal have gyldigt sportslicens. Sportslicenser kan fornyes/udstedes via unionens hjemmeside under Sport (Bestilling eller Fornyelse).

Med venlig hilsen
Dansk Svæveflyver Union
Claus Elmeros

Sponsorer

 


brugsen