Juniornationalholdet på plads i Lezno

 Junior VM starter den kommende weekend.

Det danske juniornationalhold er nu på plads i Lezno, Polen. Lørdag er der åbningsceremoni og Søndag starter konkurrencen. Der er 86 deltagere i de 2 klasser, heraf de 50 i klubklassen.

Det danske juniornationalhold skal i konkurrence ved VM, der afvikles i Lezno i Polen. Det danske hold består af:

  • Klubklasse Kristian Larsen og Chris Møller, Begge fra Vestjysk
  • Standardklasse: Frederik Nøddelund, Vejle og Thomas Grove, Herning.
  • Team captain: Nicolai Larsen.

alt

 

Kristian er den eneste der har mesterskabserfarring, Han blev nummer16 i Mussbach for 2 år siden og var også med i Finland i 2009. Kristian vandt både DM og nordisk mesterkab i 2012, men valgte ikke at forsvare sit DM i år. Han har i stedet for været i Lezno for at forberede sig til VM.


Da Kristian vandt det nordiske mesterskab, slog han blandt andet Jon Lygren fra Norge, og netop Jon vandt bronze ved sidste VM. Både Kristian og Chris har deltaget i adskillige senior-DM. Så sent som ved DM i år, blev Chris nummer 2 i klubklassen - det rakte dog hverken til officiel status eller til indplacering på nationalholdet, da DM som bekendt ikke blev gyldigt. Chris har til gengæld revanche til gode, for en knap så god indsats ved det netop afholdte junior-DM. Chris startede ganske enkelt med en udelanding inden startlinien var passeret på den første flyvedag og så var DM-chancen allerede spoleret. Men mon ikke at vestjyden har lagt det til side og er klar til en ny konkurrence.

alt

 

Frederik Nøddelund og Thomas Grove er debutanter ved et internationalt mesterskab. De har begge fløjet såvel senior-DM som junior-DM. Frederik vandt det nyligt afholdte junior-DM med 3 dagssejre, og var aldeles suveræn i første halvdel af konkurrencen. Thomas blev nummer 4 ved junior-DM og blev noteret for en enkelt dagssejr.

Ud over konkurrencedeltagelse har det danske team også forberedt sig ved samlinger. Der har været nogle samlinger på Arnborg, men der har de sidste 2 år også været afviklet træningssamling i Frankrig.

Hvem der så er favoritter ved VM er lidt svært at sige. Det nyligt afviklede EM i Ostrow viste, at polakkerne er ganske stærke på hjemmebane. Tyskerne er også traditionelt stærke i juniorklasserne og kommer blandt andet med Sebastian Nägel, der blev nummer 4 i Musbach og har vundet et grand prix i Chile. Endeliig kommer tjekkerne med den 21 årige Radek Krejciik. Han blev nummer 3 i 15 meterklassen i Uvalde sidste år. Ingen af de 2 regerende mestre stiller op i år, og aldersbegrænsningen gør, at en stor del af toppen i de to klasser fra VM i Musbach, ikke deltager i år

Junior VM slutter 10. august, med 11.august som reservedag.

Junior VM kan følges på:

Det danske juniornationalhold - Blog
Det danske juniornationalhold ved VM - Facebook
Team VD - Thomas Grove - Blog
http://www.jwgc2013.eu/