Junior Europamesterskaber i svæveflyvning

Officiel åbningsceremoni i Herning

Lørdag 29. juli var svæveflyvepiloter, teamcaptains (holdleder), hjælpere, officials samt en del andre fra Svæveflyvecenter Arnborg samlet ved gågadens begyndelse. Alle var klar og de enkelte nationshold med deres nationalflag, hvor de med Kibæk Tamburkorps musicerede i front til Torvet.
Kl. 11 blev de enkelte landshold præsenteret, samtidigt med at de blev fuldt til deres plads i halvcirklen foran talerstolen. En flot parade af de enkelte landshold.
Her var der taler fra

  • Elo Christensen. Sport Event Manager, Herning Kommune
  • Jens Hansen. Formand for Dansk Svæveflyver Union
  • Robert Danewid. Chief steward for konkurrencen

Elo Christensen bød de mange deltagere velkomne til Herning Kommune og fortalte, at netop Herning Kommune er kendt for store sports-arrangementer. Bland andet håndbold, fodbold og ishockey og meget gerne vil være yderligere kendt for svæveflyvning, som udover Svæveflyvecenteret i Arnborg også har en aktiv svæveflyveklub i Herning, som flyver fra Skinderhold Flyveplads.
Elo Christensen fortalte også, at det vil glæde Herning, hvis der bliver tid til at besøge kommunens andre aktiviteter og ikke mindst de mange handelsgader og restauranter, som findes i Herning.

Jens Hansen takkede Herning Kommune for den støtte, der er blevet ydet for at Junior Europamesterskaberne kunne gennemføres. Jens Hansen ser frem til yderligere samarbejde med Herning Kommune om fremtidige events og andre aktiviteter, der måtte komme op.
Til slut blev der budt velkommen til de mange udenlandske svæveflyvere.

 

Robert Danewid takkede Dansk Svæveflyver Unions formand, Jens Hansen, for at Danmark vil løfte denne opgave med afvikling af dette års europamesterskaber for juniorer.
Han sluttede med at åbne europamesterskaberne 2023 – hvorefter FAI flaget blev sat.Efterfølgende var deltagerne inviteret til reception på rådhuset, hvor der var snacks samt et glas champagne, således at alle kunne hilse på hinanden.

Efter en veloverstået åbningsceremoni, i let regn, ser vi frem til, at morgendagens konkurrence kan begynde – hvis vejret tillader det.


De seneste dages trænings-flyvninger har vist, at de danske piloter er klar, og de  har vist deres evne til at gennemføre de stillede distanceopgaver med flotte hastigheder.
Konkurrencen går i alt sin enkelthed ud på at flyve til forskellige punkter så hurtigt som muligt. Opgaverne er ofte på mellem 200 til 400 km, alt efter hvorledes vejret er den enkelte dag. Opgaver vil være i det midtjyske område. Den enkelte pilots samlede resultat afgør hvem der bliver europamester.