H.C. Bertelsen ny nordisk junior mester.

Dag 8 Søndag den 10 august - Danmark øverst på podiet.

Den sidste konkurrencedag under Nordisk Junior Mesterskab startede med meget tvivlsom vejr, men endte ganske fint med 8 af de 10 deltagere igennem opgaven, 4 danskere på de 4 første pladser og samlet sejr til Danmark, både i hold konkurrencen og individuelt.

Nordic Juniors_-_day_8

Individuelt:

1. Hans Christian Bertelsen, Danmark
2. Frederik Nøddelund, Danmark
3. David Gustafson, Sverige

Holdkonkurrencen.

1. Danmark
2. Sverige
3. Norge

Da feltet blev slæbt op sidst på formiddagen var der tykt lag cirrus, kun svag termik og konkurrencelederen var meget tæt på at aflyse dagen.

Men solen fik magten og cirruslaget gik i opløsning samtidigt med at det begyndte at bevæge sig ud af området. Det gav et vindue på 15 minutter, hvor der kunne tærskels ud inden en længere periode med blå himmel over pladsen, men OK vejr på ruten.

Desværre blev en af de norske piloter samt Simon i AG fanget i den situation, de blev begge slæbt op da vejret var allersvagest og kæmpede for at komme op i meget lang tid men måtte ned til omstart. Dermed missede de vinduet hvor man kunne starte i god højde. De kom begge bag efter det gode vejr og måtte begge lande ude. Surt på en dag der ellers blev den næstbedste under mesterskabet.

På trods af at vejet har drillet meget under hele konkurrencen har det været en fornøjelse at være team captain for juniorerne, deres humør, gå på mod og samarbejde har været fantastisk. Med bare lidt bedre og mindre chancebetonet vejr er jeg sikker på at der havde været danskere på de 5 første pladser.

Jeg vil også fremhæve den sikkerhed der har præget vore unge piloters flyvning og især at de mange udelandinger i det vanskelige terræn alle har været på rigtig gode marker, der blev bare ikke taget chancer på det punkt.

Om 2 år er Norge vært. Det interessante i den forbindelse er at 4 af de danske piloter der deltog i år stadig er unge nok tilden tid - og sikkert alle med mange flere timer og meget mere erfaring i bagagen.

Det var alt fra Sverige denne gang, nu er vi alle glade for at skulle hjem til andre gøremål efter 3 uger spækket med intensiv flyvning. Piloterne har incl junior DM hver for sig fløjet omkring 50 timer, 3000 km og der har været tanket mere end 2 tons vand på hvert af standardklasse flyene.

Jens Chr.

 

http://www.soaringspot.com/onjc/results/mixed/total/day4.html

 

Dag 7, lørdag den 9 August

Dag 7 bød igen på meget svære forhold med cirrusoptræk, svag termik og lav base. Der blev udskrevet en 179 km opgave over 4 punkter, men alle havde meget svært ved at komme i tærskelposition og i skrivede stund er der kun 1 eller 2 fly i luften og der er ingen chance for at dagen bliver gyldig.

2 Svenskeere , 2 Nordmænd og E1 landede omkring første vendepunkt 22 km herfra. Omkring 2 timer efter udtærskling er UG samt VD landet lidt nord for pladsen, AG er landet på pladsen og TJ har kæmpet i mere end en halv time omkring 2. vendepunkt.

Det var både imponerende og skræmmende at følge piloterne på livetrack. Arbejdshøjden har været 300 - 800 meter over det skovklædte landskab, rigtig svært med 30 km/t vind og stig på 0.5 - 1 m/s når det var bedst.

Vi håber på en bedre (sidste) dag i morgen.

/ J.C. Pedersen

 

 

 

Dag 6, fredag den 8 August

Vi har ventet og ventet på bedre vejr. Det er ok lidt mod sydvest, men vi har lige haft en kraftig tordenbyge og her kl 15 er dagens konkurence aflyst.
I går havde vi en fin dansker aften med "øvelser på græs" og I aften er det svenskernes tur til at arranger et eller andet.

mvh
J C Pedersen

 

AG

 

Så blev det endelig flyve vejr her i Sverige, alle har gennemført, danskere som nummer 1,2 og 3.

1. Hans Christian Bertelsen, TJ, 103,7 km/t
2. Frederik Nøddelund, UG, 111,9 km/t
3. Simun Vejlin, AG, 108,9 km/t

Det betyder at Gustav fra Sverige fører knebent foran HC og Frederik.
Danmark fører holdkonkurrencen efter 2 flyvedage.

Se detaljer på http://www.soaringspot.com/onjc/results/mixed/daily/day2.html

Og så kom den røde baron forbi

Rd Baron_2

mvh
J C Pedersen

 

 

Dag 5, torsdag den 7 august

klargring-Junior Sverige

Onsdag var desværre ikke verdens bedste dag for danskerne! Vi startede ud i noget der lignede udkagninger, en dag hvor lokalkendskab var en stor fordel, lav base og stor risiko for udelandinger. 2 ud af 5 danske piloter måtte desværre sætte deres fly på marker, men heldigvis rigtige fine marker i betragtning af alt det skov vi flyver over her. I kan følge resultaterne på linket her: http://soaringspot.com/onjc/results/

Vejret ser noget bedre ud end i går og de rapporterer 1200-1300 meter base over jorden, men desværre forventer vi en front om et par timer, så det kan stadig blive en chancebetonet dag.

I dag flyver de igen AAT, alle er startet inden kl 12 ogalle danskerne er startet kort efter startliniens åbning kl 12:20

Følg danskerne på livetracking http://www.livetrack24.com/tasks/1752.

mvh

J C Pedersen

 

Dag 4, onsdag den 6 august

Så ser det endelig ud som ok vejr for resten  af konkurrencen, om end forholdene er svage i dag. Formiddagen startede med fine skyer på himlen, men de sidste dages regn har gjort jorden meget fugtig og der kom hurtigt udkagninger,  tilligemend er skybasen kun 800 - 1000 meter gnd og der er langt mellem boblerne.

Dagens opgave er en AAT på 1:45

Første start gik kl 11:45 men det var først  kl 13:30 at der kunne tærskles ud. AG,UG, VD og TJ gik samtidig med de fleste af de andre, hvorimod E1 måtte ned for en omstart.

Mere følger .....

mvh

J C Pedersen

 

Dag 3:

Regn, dagen aflyst.

/JC

 ......

Dag 2, mandag den 4. august

Nordic Juniors_-_day_2_800x533

Efter opstilling og en sniffer i luften blev dagen i dag også aflyst.

Vi ligger på den varme side af en næsten stationær nord-syd gående front med hyppige tordenbyger.
Vi håber på bedre flyvevejr i morgen.

/JC

 

 

 

Nordiske farver

Efter et vel overstået DM er Junior nationalholdet allerede ved at være på plads i Falkøping, Sverige for at forsvare de Danske farver ved JNM. 
I dag lørdag er træningsdag. Konkurrencen begynder i morgen og slutter søndag den 10. august.
 
Fra Norge er der 2 tilmeldte, fra Sverige er der 5 og fra Danmark er der også 5, 
 
Danske deltagere er:
 

  • Frederik Nøddelund fra Vejle i LS8, UG 
  • Simon Vejlin Pedersen fra Svævethy i Discus 2, AG
  • Martin Andersen fra ØSF i Cirrus, E1
  • HC Bertelsen fra Århus i LS1f, TJ 
  • Thomas Grove fra Herning i Discus 2, VD

Danish Junior_national_team_2

 

Følg med på den officielle hjemmeside: http://www.onjc.se/
Og på den danske facebookside: https://www.facebook.com/danishglidingteam