Billund TMA: Foråret 2020

Vi har i foråret 2020 nydt godt af nogle dage med fantastisk vejr.

Billund ATC har haft forrygende travlt, og man har været tvunget til at indkalde ekstra mandskab for at klare belastningen.

Vi har haft uautoriseret indtrængen i luftrum, en vandret og 4, der har fløjet over FL70. De pågældende skal indsende hændelsesrapporter som modsvar på ATC rapporterne. (De 5 piloter har fået direkte besked)

Desuden er der enkelte tilfælde af udisciplineret radiokommunikation. Tænk på, hvad I siger. Det er højest uprofessionelt at diskutere på frekvensen. Det er også uprofessionelt at komme med dumsmarte bemærkninger. Det går ud over os alle sammen, at der er enkelte, der tror, at man kan hyggesnakke på en ATC frekvens. Vi mister troværdighed.

På grund af Corona situationen er NaviAir Billund betydeligt presset på mandskab. Det bliver derfor fra nu af ikke muligt i andet end undtagelsestilfælde at flyve gennem Billund TMA uden for T1 og T2, når flyvelederen får for mange ”besøg”. Hvor længe, det varer ved, kan ikke siges på nuværende tidspunkt, men det vil være dumt at planlægge en flyvning på, at man kan krydse efter for godt befindende.

Jan Schmeltz Pedersen

 Billund TMA Koordinator

 

Billedet er blot til illustrativt formål og må ikke benyttes i forbindelse med flyvning