Billund TMA: Juni 2013.

Der skal fremover opgives navn ved anmodning om tildeling af svæveflyveområder.

 

Jan Schmeltz Pedersen, KDAs luftrumsudvalg, har fremsendt en update vedrørende TMA Billund:

Der har ikke været mange rapporter om samarbejdet med Billund ATC i første halvdel af svæveflyvesæson 2013:

  • Vi har haft en enkelt uautoriseret indflyvning med BL 8-10 rapport. Der kan være flere, da jeg ikke skal have tilsendt kopi.
  • Kolding Flyveklub har haft lidt problemer med at få lov til at flyve i tragt syd, men det ordnes i dirkete korrespondance med Naviair. 
  • Der blev ikke udvist fuld tilstrækkelig smidighed fra Billund ATC under strækflyvningskurset på Arnborg.


Jeg har selv ikke andet end positive oplevelser mht. at få luftrum både pr.radio og telefon. At jeg ikke hører mere, tager jeg som udtryk for, at det egentlig går meget godt.

Henstilling: Opgiv navn ved anmodning om tildeling af svæveflyveområder.

altDog har vi en henstilling efter flyvningerne den 5.6.2013. Det var jo fridag, så mange ville flyve. Een eller anden bad om prioritetshøjde i Brande (FL60). ATC var skeptisk, men på kraftig opfordring fra pågældende blev der åbnet til FL60 til kl. 18. Jeg har så vidt det er muligt undersøgt flyveforholdene. Som jeg bedømmer det, kunne der hele dagen ikke flyves over ca. 3.500 fod i Midt- og Vestjylland på grund af et mellemhøjt skydække.
Over Århus kunne der flyves til FL70.


Hvis der er nogen, der har fløjet over FL45 i Brande eller Horsens områderne, vil jeg meget gerne høre om det. Jeg har forsøgt at finde frem til den person, der åbnede området. Det har ikke været muligt. Min opgave er ikke på nogen måde at bebrejde pågældende åbningen, men at få afklaret hans/hendes beslutningsgrundlag.

Jeg har i år forsøgt at meddele alle, at vi skal være realistiske mht. tildeling, både med højder og tidsperiode. Det koster dyrt, når vi blokerer et luftrum, vi ikke bruger, både helt aktuelt i kroner og ører for luftfarten og på renommeet.
Samtidig skal vi kræve tildeling, når vi har brug for det, ingen tvivl om det.

For at vi i fremtiden bedre kan evaluere vores brug af luftrummet, skal jeg anmode alle, der åbner svæveflyveområderne pr. telefon fra klubberne eller fra Arnborg, om at meddele ATC sit navn.

Alle spørgsmål og bemærkninger kan fortsat sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller hvis det haster til undertegnede på tlf. nr. 61695058.

 

Læs mere om TMA Billund: