DM i Condor 5.-15. maj 2016

Svæveflyvning som e-sport

Igen i 2016 flyves der danmarksmesterskab i svæveflyvning som e-sport i lighed med 2012, 13, 14 og 15. Der har været ca. 50-60 deltager de enkelte år, hvor langt den overvejende del af deltagerne har været fra Danmark.

I 2015 blev vinder af danmarksmesterskabet Erik Praznovsky (Tjekkiet), med Quinten Hermans (Belgien) og Jens Møller (Danmark) på henholdsvis 2. og 3. pladsen.

DM i Condor holdes i samme tidsrum som det rigtige DM
Nu skal der flyves DM på computeren

Condor Danmark er en del af Dansk Svæveflyver Union og er medlem af DIF og KDA.

 

Danmarksmesterskab fra den 5. – 15. maj 2016

Danmarksmesterskabet gennemføres i år i samme periode, som Dansk Svæveflyver Union afholder årets danmarksmesterskab. Dermed er det to parallelle danmarksmesterskaber, hvor der flyves samme konkurrenceflyvning, dermed også samme distanceopgave, de enkelte dage.

Alle opgaverne starter fra Svæveflyvecenter Arnborg.

Dansk Svæveflyver Union gennemfører konkurrencen midt på dagen, hvis vejret tillader det, og Condor Danmark afholder dagens konkurrence samme aften.

Vi ser frem til, at kunne præsentere hvordan årets DM forløber på www.condor-club.eu, web-siden er oversat til dansk, samt og ikke mindst på Condor Danmarks egen hjemmeside condor-danmark.dk

Ud over årets danmarksmesterskab her i starten af maj, så gennemfører Condor Danmark i årets løb en række konkurrencer, men også dage hvor flyvningen har til formål at dygtiggøre de mindre rutinerede piloter i at udnytte terræn og vejrforholdene så optimalt som muligt.

Der er ikke tvivl om, at svæveflyvning som e-sport har et stort nationalt potentiale og ikke mindst ved de internationale konkurrencer via internettet, se www.condor-club.eu

Svæveflyvning på computer anvendes rundt om i svæveflyveklubberne til yderlig uddannelse i den reelle verdens svæveflyvning, her uddannes og dermed øves i indflyvning og landing på klubbens egen flyveplads og ikke mindst i navigation med henblik på strækflyvning (distanceflyvning).

For at opnå det bedste resultat, har Condor Danmark udgivet et foto-realistisk dansk landskab, hvor 3D bygningerne rundt på svæveflyvepladserne ser ud som i den virkelige verden. (Se herunder).

For at så mange som muligt kan anvende det danske landskab, har Condor Danmark valgt at det danske landskab er gratis at hente fra internettet.

Info om Condor

Software programmet som anvendes er CONDOR www.condorsoaring.com som også er oversat til dansk. Prisen er for en komplet installation 65 €

Hertil skal der anvendes landskaber, der kan flyves i. Men disse landskaber er gratis, bl.a. har Condor Danmark udgivet Danmark som landskab i en fotorealistisk opløsning, hvor der er gjort meget ud af de danske svæveflyveklubbers flyvepladser, her er bygget 3D bygninger, som de ser ud i virkeligheden.

Endvidere findes der over 100 forskellige landskaber, enten som dele af et land eller flere lande på en gang – så der kan flyves i bjerge eller over det flade landskab som Danmark.

For yderlig information, kontakt:

Condor Danmark
Chris Oxholm
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
telefon: 21 49 10 61

 

 

 

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.