Svæveflyvekonference 2017 - opdatering

Årets svæveflyvekonference og formandsmøde afholdes i år i weekenden: 11. – 12. november 2017. Konferencen afholdes på:

Hotel Park
Viaduktvej 28
5500 Middelfart

Konferencen varer hele lørdagen, og afsluttes med en middag og et aftenarrangement med et endnu ikke kendt indhold. Formandsmødet begynder søndag den 12. november kl. 9 og forventes afsluttet kl. 15.

Der vil også være udstillermesse, hvor forhandlere udstiller svæveflyverelaterede produkter.

Konferencen henvender sig til alle svæveflyvere og svæveflyveinteresserede. Emnerne spænder over aerodynamik, kvinder og svæveflyvning, ultralette svævefly, simulator i flyveskolen og nyheder fra Termikligaen.

Klik her for priser og betingelser for deltagelse i konferencen.

DSvU har engageret flere interessante foredragsholdere.


Loek Boermanns

Aerodynamikeren Loek Boermanns fra Holland blev vi snydt for sidste år, men i år kommer han og fortæller om udviklingen af svæveflys aerodynamik henimod glidetal 100.

For at få den absolutte top performance fra et åben klasse fly, skal vingefanget op i nærheden af 30 meter med et vingeareal på 14-18 kvm. Imidlertid har sådan et fly en langsom reaktion på krængerorsudslag, og her det så Loek kommer på banen. Loek Boermans har haft en finger med i spillet ved udviklingen af de fleste moderne profiler til svævefly vinger, og han er helt afgjort den i verden, der ved mest om, hvad der skal til for at få en vinge til at glide og stige godt

Aerodynamikken på det amerikanske prestigeprojekt, åben klasse flyet Concordia, er udtænkt af ham og Johannes Dillinger. Loek vil forklare hvordan profilet til Concordia blev til, og hvilke fremskridt der er på vej, herunder hvad der adskiller den nye vinge til EB29R fra den originale.


Jovana Dzalto

Jovana Dzalto, 32 årig diplom ingeniør fra Kaiserslautern, aspirerede til at blive tyskernes første kvindelige astronaut. Hun har selvfølgelig lært at flyve i en svæveflyveklub, og hun vil tale om kvinder og svæveflyvning og om livet som kvinde i en svæveflyveklub. Hun er nybagt Doktor-Ingenieur (dr. tech.) med speciale i kompositmaterialer, især naturfiber forstærket plast.

Jovana bor i Ludwigshafen og begyndte at svæveflyve i 2014. Hun synes det er ærgerligt, at så få kvinder svæveflyver, derfor har hun oprettet en blog med det formål at øge pigers og kvinders interesse for svæveflyvning, som jo i højeste grad er en mandsdomineret sport.

Hun har med forskellige blogindlæg gjort opmærksom på sig selv og sine tanker på en lidt anderledes måde, end andre plejer at gøre.


Florian Heilmann

Florian Heilmann er en tysk svæveflyver, som blev nr. 5 ved VM i 13,5 meter klassen i en miniLAK FES (med elektromotor). Han vil fortælle om VM i klassen samt generelt om disse fly.

Florian er 24 år og har 1.400 timer i logbogen. Han har deltaget i 19 konkurrencer, hvor han sluttede i top tre i 9 af konkurrencerne, og han vandt 3 af dem. Han har Sølv-C, Guld-C med tre diamanter, 750 km diplom, 1.000 km diplom, og han har en tysk klasserekord D-1C fra 2016 (Åben klasse, national rekord, FAI trekant, fri distance).

Florian rangerer som nr. 18 af tyske piloter og som nr. 24 af juniorpiloter globalt.

Han er kemistuderende, bor i Dresden og flyver i Fliegerclub Kamenz e.V.


Arne Boye-Møller

Arne Boye-Møller, skaberen af Termikligaen, vil fortælle om fremtidens Termikliga, hvor flere moderniseringer er på vej. Der arbejdes på et mere brugervenlig layout, så det bliver muligt for piloten selv at uploade sine IGC filer. Desuden er der nye konkurrenceformer på vej, som vil virke aktivitetsfremmende.

Desuden bliver pokalerne fra placeringerne i Termikligaen uddelt.

Arne er 51, ingeniør og projektchef i Frontmatec A/S, har fløjet siden 1988 og er mange gange danmarksmester.


Philip Østerberg

Philip Østerberg er professionel faldskærmsspringer og partner i firmaet Dropzone Denmark, som er et kommercielt faldskærmscenter.

Philip vil give os et indblik i, hvordan en kommerciel luftsportsvirksomhed drives med organisation, udvikling af koncepter og markedsføring. Han vil give os nogle forslag til at udvikle nye koncepter ved bla. at bruge bookingportaler og sociale medier i rekrutteringen og fornyelsen af svæveflyvesporten.

Philip er uddannet i markedsføring og han har +1.500 spring. Han er også engageret skærmflyver.

Faldskærmsspringerne er vores "naboer". De er umulige at få øje på, når de er i frit fald fra 10.000 fod, men det går lidt bedre når først skærmen er foldet ud. Det sker, at springerne må vente flere kostbare minutter på at springe, fordi luftrummet under dem myldrer med svævefly.

Der vil også være et indslag om simulator i flyveskolen, hvordan man kan bruge den med succes. Her vil Midtsjællands Svæveflyveklub fortælle om deres erfaringer og give gode ideer videre, og de vil blive suppleret af e-sport folkene i Condor.

Program for konferencen lørdag:

Morgenmad og registrering fra kl. 9.

10:00-10:30 Intro

10:30-12:00 Philip Østerberg

12:00-13:00 Jovana Dzalto

13:00-14:00 Frokost

14:00-15:00 Loek Boermann

15:00-15:30 Pause-kaffe

15:30-17:00 Florian Heilmann

17:00-17:30 Arne Boye

17:30-17:40 Udveksling af juniorstafet

17:40-18:10 Overrækkelse af Termikligapokaler

19:00-21.00: Middag

21:00- ?: Aften arrangement

Program for formandsmødet søndag:

08:00-09:00 Morgenmad

09:00-09:45 Økonomi v/Ole Gellert

09:45-11:00 Rekruttering

11:00-12:00 Fastholdelse og breddeidræt

12:00-13:00 Arnborg, KDA etc.

Ret til små ændringer forbeholdes.

Tilmelding: Klik her

Se hvem der er tilmeldt: Klik her.