Invitation til svæveflyvekonference 2017

Årets svæveflyvekonference og formandsmøde afholdes i år i weekenden: 11. – 12. november 2017. Konferencen afholdes på:

Hotel Park
Viaduktvej 28
5500 Middelfart

Konferencen varer hele lørdagen, og afsluttes med en middag og et aftenarrangement med et endnu ikke kendt indhold. Formandsmødet begynder søndag den 12. november kl. 9 og forventes afsluttet kl. 15.

Der vil også være udstillermesse, hvor forhandlere udstiller svæveflyverelaterede produkter.

Konferencen henvender sig til alle svæveflyvere og svæveflyveinteresserede. Emnerne spænder over aerodynamik, kvinder og svæveflyvning, ultralette svævefly, simulator i flyveskolen og nyheder fra Termikligaen.

Klik her for priser og betingelser for deltagelse i konferencen.

DSvU har engageret flere interessante foredragsholdere.


Loek Boermanns

Aerodynamikeren Loek Boermanns fra Holland blev vi snydt for sidste år, men i år kommer han og fortæller om udviklingen af svæveflys aerodynamik henimod glidetal 100.

For at få den absolutte top performance fra et åben klasse fly, skal vingefanget op i nærheden af 30 meter med et vingeareal på 14-18 kvm. Imidlertid har sådan et fly en langsom reaktion på krængerorsudslag, og her det så Loek kommer på banen. Loek Boermans har haft en finger med i spillet ved udviklingen af de fleste moderne profiler til svævefly vinger, og han er helt afgjort den i verden, der ved mest om, hvad der skal til for at få en vinge til at glide og stige godt

Aerodynamikken på det amerikanske prestigeprojekt, åben klasse flyet Concordia, er udtænkt af ham og Johannes Dillinger. Loek vil forklare hvordan profilet til Concordia blev til, og hvilke fremskridt der er på vej, herunder hvad der adskiller den nye vinge til EB29R fra den originale.


Jovana Dzalto

Jovana Dzalto, 32 årig diplom ingeniør fra Kaiserslautern, aspirerede til at blive tyskernes første kvindelige astronaut. Hun har selvfølgelig lært at flyve i en svæveflyveklub, og hun vil tale om kvinder og svæveflyvning og om livet som kvinde i en svæveflyveklub. Hun er nybagt Doktor-Ingenieur (dr. tech.) med speciale i kompositmaterialer, især naturfiber forstærket plast.

Jovana bor i Ludwigshafen og begyndte at svæveflyve i 2014. Hun synes det er ærgerligt, at så få kvinder svæveflyver, derfor har hun oprettet en blog med det formål at øge pigers og kvinders interesse for svæveflyvning, som jo i højeste grad er en mandsdomineret sport.

Hun har med forskellige blogindlæg gjort opmærksom på sig selv og sine tanker på en lidt anderledes måde, end andre plejer at gøre.


Uli Schwenk

Uli Schwenk har aflyst. Vi arbejder på at finde en afløser.

Uli Schwenk fra Tyskland vil fortælle om udviklingen indenfor ultralette svævefly (max. spændvidde på 13,5 meter), og FLARM. FLARM giver nu konkurrencepiloter melding om hvor konkurrenterne befinder sig, og hvordan det går for dem. Det er informationer som piloten ikke tidligere har fået, hvilket drastisk ændrer betingelserne for at flyve konkurrence.

Ud over at være indehaver af familievirksomheden Wings Mode og Jaxida Cover i Münsingen på Schwäbische Alb syd for Stuttgart, har Uli Schwenk sammen med store dele af Schwenk-familien været involveret i svæveflyvning i mange år med udgangspunkt i klubben LSV Münsingen. Uli Schwenk blev i 1992 for første gang tysk mester i svæveflyvning og europamester i 2014. Hans engagement i sporten strækker sig over alle klasserne, idet han både flyver i åben klasse og i den nye 13,5 meter klasse, hvor han så sent som i juli var meget tæt på at vinde verdensmesterskabet, men måtte se sig slået af Sebastian Kawa med blot 3 point.


Arne Boye-Møller

Arne Boye-Møller, skaberen af Termikligaen, vil fortælle om fremtidens Termikliga, hvor flere moderniseringer er på vej. Der arbejdes på et mere brugervenlig layout, så det bliver muligt for piloten selv at uploade sine IGC filer. Desuden er der nye konkurrenceformer på vej, som vil virke aktivitetsfremmende.

Desuden bliver pokalerne fra placeringerne i Termikligaen uddelt.

Arne er 51, ingeniør og projektchef i Frontmatec A/S, har fløjet siden 1988 og er mange gange danmarksmester.

Der vil også være et indslag om simulator i flyveskolen, hvordan man kan bruge den med succes. Her vil Midtsjællands Svæveflyveklub fortælle om deres erfaringer og give gode ideer videre, og de vil blive suppleret af e-sport folkene i Condor.

Program for konferencen lørdag:

Morgenmad og registrering fra kl. 9.

Kl. 10: Velkomst

Kl. 10.15 – 12.00: Foredrag

Kl. 12.00 – 13.00: Frokost

Kl. 13.00 – 14.30: Foredrag

Kl. 14.30 – 15.00: Pause

Kl. 15.00 – 16.30: Foredrag

Kl. 16.30 – 17.00: Simulator og hvordan man bruger den i flyveskolen

Kl. 17.00 – 17.30: Orientering om Termikligaen

Kl. 17.30 – 18.00: Uddeling af pokaler

Kl. 19.00 – 21.00: Middag

Kl. 21.00 - ?: Aften arrangement

Der bliver udsendt program for formandsmødet senere.

Tilmelding: Klik her

Se hvem der er tilmeldt: Klik her.