To store hollandske aerodynamikere gæster konferencen

Vi får besøg af hele to store, hollandske piloter og aerodynamikere på svæveflyvekonferencen i år: Loek Boermans og Annemiek Koers, troldmanden og hans lærling:

LoekBoermans.nl.Self01AnnemiekKoers.nl.Self01

 

Loek Boermans har været præsident for svæveflyvernes tekniske organisation OSTIV i mange år og haft meget mere end en finger med i spillet af så interessante og nyskabende konstruktioner som ASW 24, DG 800 og 1000, Stemme, Ventus 2, Antares 18 S/T, 20E og 23E, JS 1, Quintus og ikke mindst den helt unikke Concordia med et glidetal på tæt på 75. Lige nu arbejder han med teknikken "Boundary layer suction", der teoretisk set kan give os svævefly med glidetal på op mod 100.

Hans foredrag vil netop handle om udviklingen af Concordia samt brugen af "Boundary layer suction". Foredraget foregår på engelsk. Loek er kendt for at kunne formidle svært tilgængeligt stof på en måde, så alle kan være med.

Klik her for at downloade hans præsentation:  pdf Loek Boermans: On the way to a glide ratio of 1 to 100 (98 KB)

Loek har fornyligt modtaget Lilienthal medaljen gennem IGC. Den markerer en livslang indsats for svæveflyvningen. Hvis Loek Boermanns er den gamle mester, så er Annemiek Koers young and coming. Hun har studeret hos Loek på det tekniske universitet i Delft, hvor mange af vore vingeprofiler er udviklet, har lavet bachelor speciale i aerodynamikken omkring solcelledrevne biler, og arbejder pt. på sit masterspeciale omkring aerodynisk optimering af krop-vinge overgangen samt andre teknikker til nedsættelse af modstanden.  Derudover er hun en entusiastisk svæveflyvepilot og medlem af det hollandske junior- og kvindelandshold. Og jo, hun deltog sandelig i verdensmesterskaberne på Arnborg i 2015 i en Cirrus og har udtrykt stor glæde ved at blive inviteret tilbage til Danmark. Kom og hils på hende igen.

Annemiek Koers emne vil være: Going into detail about the design methods changing from trial and error, by jumping off a rock, to 3D computations today.

Klik her for at downloade en præsentation af Annemiek Koers:  pdf Mini-CV for Annemiek Koers (5.34 MB)