Svæveflyvekonference 2015: Forstå de nye instrumentteknologier

Ole Baartvedt ved Duo-Discus XLT
Ole Baartvedt ved Eskilstuna Open. Foto: Mikael Engström

Har du helt styr på, hvad teknologier som FLARM, Flarm.net, Power FLARM, ADS-B, 8,33 kHz, Mode S transponders mv. er, hvordan de hænger sammen indbyrdes, og hvilke konsekvenser de har eller kan få for vores fremtidige måde at flyve på? Ok, så er dette foredrag ikke for dig.

Men for alle os andre, så glæder vi os til at kunne præsentere norske Ole Baartvedt, der stod bag artiklen "Fremtidens Anti-kollission" i Nordic-Gliding 2015/1 og i øvrigt har skrevet en lang række fine tekniske artikler til det hedengangne norske blad, "Seilflysport".  Ole er en mester i at forklare avancerede teknologier på en måde, så alle kan forstå det. Ole er selv forhandler af svæveflyveinstrumenter og -gadgets gennem sit firma XO-Avionics og kan tale om meget andet end anti-kollisions udstyr. Han vil medbringe en lille stand, hvor han vil fremvise og demonstrere konkrete produkter, og hvor du kan liste forbi og spørge til de ting, som du ikke helt har forstået. Vi skal nok lade være med at sladre.

Det kan ikke udelukkes, at Ole også kan dække nye variometerteknologier, LAK-FES elektromotor o.m.a.

Foredraget foregår på norsk/dansk, men med en stærk fokus på, at alle skal kunne forstå, hvad der siges. Ole kan bande på dansk, så pas på!

Det skal bemærkes, at dette er et teknisk foredrag, ikke et oplæg til en politisk diskussion om pro-et-contra om FLARM, transponder etc. Den hører hjemme på formandsmødet om søndagen eller snakken over middagsbordet.

Breddeudvalget.