Svæveflyvekonference 2012: Program

konference web

Hermed programmet for svæveflyvekonferencen den 24. november. I forbindelse med konferencen bliver der også afholdt en messe, hvor forhandlere præsentere deres produkter.

Det vil også være muligt selv at sælge materiel.

Tid KLUBUDVIKLING TRÆNER  + kvinde VM PILOT
9  

Kvinde VM 2015 - Kun for kvinder !

En workshop hvor kvinderne har mulighed for at sætte deres præg på VM 2015.

 

 

 

 

 

10  

Mental træning - Kan jeg blive en bedre pilot ved hjælp af mental forberedelse.

 Henrik Svensson

11  LXNAV og deres instrumenter

LXNAV fortæller om udviklingen af deres produkter og udviklingstendenser inden for instrumenter

12 Frokost
   Robert Danewid: Hastighedsoptimering
14

Herrljunga FK

En klub der går mod strømmen Henrik Svensson.

 

 

 

Trænere i Svæveflyvning

 - inspiration fra Dansk Kano og Kajak Forbund.

 

 

 

Kvinde VM 2015:

Øjvind Frank.

Kvinde VM og den almindelige pilot. 

 

Hvordan bliver man verdensmester ? 

Agnete Olesen.

Proaktiv klubledelse

Herning Svæveflyveklub:

Klubben har arbejdet proaktivt med metodisk brug af handlingsplaner .

Workshop om træneruddanelse.

Hvad skal vi bruge trænerne til ?.

 

 

 

 

 

 

VM 2012-Texas:

Arne Boye-Møller

 

 

15
 16

Fokuseret skoling

Herning Svæveflyveklub:

Klubben har arbejdet med et nyt skolingskoncept og præsenterer dette. 

 

Konkurrenceflyvning i udlandet.

 Felipe Cvitanich fortæller om hvordan man kommer i gang samt om do´s and dont´s.

 

Flyvning i udlandet:

Inspiration til flyvning uden for Danmark.

 17 Afslutning ved Unionsformand Poul Hørup

 

Mere om programmet 

 

LX Nav - Udvikling og filosofi bag udviklingen af instrumenter.
Uroš Krašovic og Erazem Polutnik fra LXNAV præsenterer deres LX8000 og LX 9000 Navigations- og variosystem. Uroš og Erazem kommer også ind på tankerne bag systemerne, filosofien bag systemerne og den generelle udvikling på området. LXVAVs produkter vil i øvrigt kunne beses i forbindelse med messen, hvor der også vil være en mulighed for at snakke med Uroš og Erazem.


Herrljunga FK - en klub i fremdrift.
Herrljunga er en lille stationsby på 9000 indbyggere der ligger godt 1 times kørsel nordøst for Gøteborg.  Klubben er i modsætning til andre klubber, med bedre rekrutteringsforhold gået mod strømmen og har succes på medlemssiden, på konkurrencesiden, på ungdomssiden og også med hensyn til økonomi. Henrik Svenson, der er direktør i den svenske svæveflyveunion, Segelflyges, er et produkt af klubben og vil fortælle om hvordan klubben har fået succes.

Mentaltræning og svæveflyvning.
Direktør i Segelfluget, Henrik Svensson, kommer med et indlæg om mentaltræning og svæveflyvning. Henrik har længe haft fokus på området og med en baggrund, der ud over det  flyvemæssige, også omfatter en periode som kaptajn i det svenske flyvevåben og dertil kommer at han ved siden af sit job i Segelfluget studerer psykologi. Henrik vil fokusere på, hvordan man gennem mental forberedelse kan blive en bedre pilot.


Kvinde VM 2015 - kun for kvinder
Kvinde VM 2015 - hvordan kan vi bruge det. En workshop hvor kvinderne har mulighed for at præsentere deres ønsker til VM 2015 - samt hvordan kvindelig svæveflyvning kan udnytte VM. Workshoppen en fortsættelse af debatten på heksetræf, men forudsætter dog ikke, at man har deltaget i heksetræffet..


Kvinde VM 2015
Øjvind Frank
Et indlæg om kvinde VM 2015. – Hvad er et Kvinde VM? – Hvem kan deltage – og hvad skal der til? – Hvordan bliver man verdensmester? – Hvad gør VM for jer?

VM 2012 Uvalde
Arne Boye-Møller
VM i Uvalde var på mange måder et specielt VM. Der blev fløjet langt, der blev fløjet hurtigt og der blev stort set fløjet hver dag. Den danske VM-deltager Arne Boye-Møller beretter om VM og om mødet med Uvalde.

Herning Svæveflyveklub - Fokuseret skoling
I Herning Svæveflyveklub er man i sæsonen 2013 gået over til en mere fokuseret skoling. Der stilles krav til eleverne til gengæld gennemfører de skolingen hurtigere. Klubben har nu gennemført og evalueret den nye skoling for det første hold.

Herning Svæveflyveklub - Klubudvikling gennem handlingsplaner.
I Herning Svæveflyveklub har man i lighed med andre klubber oplevet en stagnering eller afmatning i interesse for svæveflyvning gennem de seneste år. Men klubben har ikke tænkt sig at affinde sig stiltiende med det. Så klubben har valgt at arbejde proaktivt med klubudvikling og metodisk brug af handlingsplaner. Klubben fortæller om deres erfaringer med klubudviklingsarbejdet.

Trænere i svæveflyvesporten inspiration fra kano og kajakforbundet.
Christian Jacobsen, direktør i  Dansk Kano og Kajak Forbund
I Dansk Kano og Kajakforbund har man nogle instruktører, der lærer medlemmerne at ro samt at færdes på vandet. Dette ligner DSvU, hvor instruktørerne lærer medlemmerne at flyve og færdes i luften. Men i Kano og Kajakforbundet har man tillige tilknyttet trænere i klubberne. Christian fortæller om baggrunden og filosofien  for trænerfuntionen, trænernes rolle i klubberne og hvordan det enkelte medlem kan bruge træneren.