Electric Aviation Day 31. 8. 2019 på Kaldred Flyveplads

Den 31. august 2019 bliver der skrevet luftfarts danmarkshistorie, idet der for første gang vil være et elektrisk drevet fly, der letter for egen kraft fra dansk jord. Den elektriske luftfarts æra er netop begyndt, og på Electric Aviation Day i Kaldred kan man få syn for sagn.

Den 31. august 2019 afholdes Electric Aviation Day på Kaldred Flyveplads, hvor vi får besøg af tre typer elektriske fly og et elektrisk spil.


Drive Tron ESW-2B elektrisk spil

Svæveflyveklubben Aviator vil vise deres nyindkøbte Discus 2c/FES frem, en traditionel en-sædet Discus 2c med en indbygget Front Electric Sustainer motor, hvor propellen folder sig langs snuden, når der svæveflyves. Denne model har været på markedet i flere år.

 

Et andet interessant svævefly med elektrisk "turbo" motor er Akaflieg Berlins B13e, som er et to-sædet side-by-side svævefly, som bruger en anden metode til at have en elektrisk motor til at drive en propel på. Prototypen fløj første gang den 1. april og vil blive vist frem på Kaldred.

 

Tjekkiske Pure Flight har længe udviklet på en ny TMG, Onix, som er forsynet med el-motor og batteri, der giver en flyvetid på 2,5 time med 200 km/t. Det kan også flyve som et svævefly, og med et glidetal på 32 har præstationer som mange tosædede skole svævefly har. Og hvad der ikke mindst er interessant er, at det måske – med tiden – vil kunne fungere som slæbefly.

 

Sidst men ikke mindst vil vi få besøg af et elektrisk spil. Drive Tron ESW-2B vil demonstrere CO2 neutrale spilstarter. Og wirerne vil blive hentet af en elektrisk bil, venligt udlånt af Øst-Sjællands Flyveklub.

 

Elektricteten kommer jo et sted fra, og derfor har arrangørerne indgået i et partnerskab med den andelsejede energikoncern SEAS-NVE, der vil være til stede på dagen og fortælle bla om ladeløsninger til biler. SEAS-NVE vil også sørge for, at de elektriske fly og det elektriske spil forsynes med den rigtige ladestrøm.

Arrangementet begynder kl. 10 og varer til kl. 17 eller så længe det er flyvevejr.

Kommende begivenheder

18 jan
ETU møde Teams
Dato 18. januar 2022 17:00 - 22:00
25 jan
HB Møde 9, Scandic, Odense
25. januar 2022 18:00 - 22:00
5 feb
15 feb
ETU Teams Møde
15. februar 2022 17:00 - 22:00