DSvU nyheder 7. september 2018

Indhold:

Dansk Idrætsforbund prøver luftsport
Nyt fly til Svæveflyvecenter Arnborg
Personalesituationen
Klubtræner seminar
Svæveflyvekonference
Ib Braes 90 år

Dansk Idræts Forbunds bestyrelse prøver luftsport

Dansk Idrætsforbunds bestyrelse var inviteret til luftsportens dag af DSvU, Dansk Faldskærms Union og Dansk Hanggliding og Paragliding Union. Arrangementet blev afholdt den 1. september på Lintorp Flyvcenter, som ligger ca. 11 km nordvest for Holstebro. Også repræsentanter fra Holstebro og Stuer Kommuner var inviteret.

DSvU stillede med to Duo Discus, en Arcus og to slæbefly samt selvfølgelig piloter og hjælpere, og de gav deltagerne en uforglemmelig dag. Vejret var en lun sensommerdag og viste sig fra sin bedste side med termik til 1.000 meter. Vi fik lejlighed til at vise hvad konkurrenceflyvning drejer sig om, og hvorfor vi er så tæt knyttede til vores sport.

Vi modtog efter arrangementet et brev fra DIFs næstformand, Thomas Bach, hvor han skrev:

"Helt igennem fantastisk dag i luftsportens tegn. Herligt at tilbringe dagen blandt passionerede, nørdede, engagerede, vidende, ansvarsfulde og motiverende frivillige.

Tusind tak til entusiasterne fra svævefly, faldskærm og hang- og paragliding for en lærerig dag. I evnede på eksemplarisk vis at formidle jeres sport og skabe en tryg og levende ramme, som gjorde det naturligt at opleve livet i luften med jer.

Fremragende eksempel på samarbejde mellem forskellige forbund og idrætter med kærligheden til sporten i centrum. Gentag meget gerne luftsportens dag. Meget lærerigt at opleve, hvor mange frivillige der skal samarbejde for hver tur i luften. Imponerende og tankevækkende."


Tom Jørgensen fra Midtsjællands Svæveflyveklub i forsædet på Arcusen lytter opmærksomt til Jens Chr. Pedersens (Svævethy) briefing af DIFs formand, Niels Nygaard, i bagsædet

Nyt fly til Svæveflyvecenter Arnborg

Hovedbestyrelsen har besluttet at købe en brugt LS8 til erstatning for den gamle Discus CS, SU, som blev solgt sidste vinter. Der kigges i øjeblikket på de fly, der er til salg. Flyet vil være på plads på Arnborg inden sæsonstart 2019.  

Personale situationen

Lars Pagh er startet på deltid efter sit sygdomsfravær, og vil i de kommende måneder trappe op til fuld tid. Marie-Louise Portefee Hansen er også begyndt igen, også hun på deltid i starten. Vi glæder os over at have dem tilbage.

Ole Gellert Andersen er startet på sit nye job som uddannelses- og materiel ekspert i DSvU. Ole arbejder på halv tid. En af Oles primære opgaver bliver implementeringen af vores ”Declared Training Organisation” (DTO). 

Stillingen som talenttræner vil blive genopslået på lidt ændrede vilkår.

Klubtrænerseminar

Det er DSvUs store håb, at der er kommet godt gang i klubtrænerarbejdet i klubberne. Det drejer sig ikke alene om at vi skal flyve længe, længere, hurtigere og højere, men bestemt også om at finde og udvikle de talenter, der dukker op i klubberne.

Derfor inviteres der til klubtrænerseminar den 6. oktober på Trinity Hotel & Konferencecenter. Invitationen sendes ud til klubberne og er tilgængelig for alle her på siden (link til invitationen finder du ude til højre her på siden). Deltagelse er gratis.

Svæveflyvekonference

Der bliver traditionen tro afholdt en svæveflyvekonference den 10. november. Dagen efter er der formandsmøde. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Der arbejdes på højtryk for at sammensætte et spændende program. Såsnart det foreligger bliver det publiceret her på siden.

Ib Braes 90 år

En legende i dansk svæveflyvning fyldte den 23. august 90 år. Ib Braes begyndte at svæveflyve i 1955 og var i mange år en af de bedste svæveflyvepiloter i Danmark. Han har bidraget med utallige spektakulære flyvninger, rekorder og danmarksmesterskaber. Og hans teorier om hvor termikken er bedst i Danmark og udarbejdelsen af et kort over de steder i Danmark, som frembringer mest termik, har aftvunget stor respekt. Og han har delt sin viden og evne til speedoptimering med mange.

Han har været en inspiration for mange svæveflyvere igennem tiden og på dagen holdt DSvUs formand, Peter Eriksen, en inspirerende tale og kunne så også tildele Ib Braes DSvUs guldnål.

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.