14 årig solopilot

Dansk svæveflyvning har fået sin første 14 årige solist i FSN Skrydstrup Svæveflyveklub

Den 13. august 2019 blev der skrevet svæveflyvehistorie: 14 årige Magnus Kaasen fløj solo. Det var selvfølgelig en milepæl for Magnus, men det er også første gang at en 14 årig flyver solo i Danmark.

Magnus Gellert Kaasen begyndte på svæveflyveruddannelsen i april i år og er derfor uddannet efter det nye træningsprogram, der svarer til kravene fra EASA. På grund af Magnus’ familiemæssige tilknytning til svæveflyvningen (ja, Magnus er Ole Gellerts barnebarn.) er han naturligvis kommet meget i flyveklubben – også før han begyndte på skolingen.

Han har været flittig under uddannelsen, har fløjet ofte og har ikke mistet rutine undervejs. Det har været en væsentlig årsag til, at instruktørerne kunne skrive ”OK” for solo efter kun 65 spilstarter.

Men fleksibiliteten i det nye træningsprogram har også haft en stor betydning. Tidligere kunne en elev kun have tre skolingsnormer ”åbne”, inden eleven kunne komme videre, men i dag kan eleven springe rundt i normerne, som vejret og forholdene nu tilsiger. Vi er med det nye træningsprogram kommet over, at en skolingsdag med termik til 1500 meter ikke kan bruges, fordi eleven skal have afsluttet sine afbrudte starter først.

Da formanden i FSS – Henrik B. Rasmussen – havde fløjet med Magnus og meddelt ham, at der ikke var grund til at Magnus skulle have en instruktør i bagsædet mere, blev det alvor for den unge mand. Nu skulle Magnus bruge det, han havde lært. Checklisten blev nøje gennemgået, mindste flyvehastighed i spilstart og procedure ved afbrudt start slået fast - uden at nogen svarede fra bagsædet. Og det gik naturligvis helt som det skulle. Efter landingen berettede Magnus om termik med 4 meter/sek. Om der var et faktum eller et udslag af begejstringen vides ikke. Men glad var han.

De mange klubmedlemmer, der var i tilstede på flyvepladsen, gik naturligvis straks i gang med at finde en solobuket til solisten. Det er svært, når græsset er slået, og når Flyvevåbnet i øvrigt har fældet stort set al beplantning på flyvestationen. Magnus’ lillebror – Niels – havde være noget mere forudseende. Han havde simpelthen plukket en solobuket hjemme i haven i Haderslev i forventning om, at den buket skulle der nok blive brug for. Det blev der!


En glad og stolt Magnus Kaasen med den obligatoriske buket af markens blomster

Niels Kaasen, Magnus' lillebror, var rævestolt af sin storebror

Kommende begivenheder

15 dec
HB møde 8 - inkl. personale jule-frokost
Dato 15. december 2021 18:00 - 22:00
18 jan
ETU møde Teams
18. januar 2022 17:00 - 22:00
25 jan
HB Møde 9
25. januar 2022 18:00 - 22:00
15 feb
ETU Teams Møde
15. februar 2022 17:00 - 22:00
4 mar
IGC Møde København
4. marts 2022 - 5. marts 2022