Svæveflyvecenter Arnborg

Der hvor termikken er bedst ligger Danmarks nationale svæveflyvecenter, Svæveflyvecenter Arnborg. Det ligger i Jylland 10 km syd for Herning tæt ved den lille by Arnborg. Denne placering, ovenpå sidste istids store smeltevandsslette, som breder sig vestpå fra den jyske højderyg, giver meget fine forhold for udviklingen af termik.

Svæveflyvecenteret – i daglig tale Arnborg – er ejet af alle danske svæveflyveklubber. Arnborg er også hjemsted for fire svæveflyveklubber, som hjælper med til at holde centeret kørende: SG70, Billund Svæveflyveklub, Jysk Aero Sport samt Dansk Svæveflyverhistorisk Klub (DaSK i daglig tale) 

Her afholder DSvU forskellige konkurrencer og kurser, og svæveflyveklubber holder ferielejre på Arnborg. Arnborg er åbent for alle danske svæveflyvere, som kan flyve fra Arnborg, hvornår de vil.

Arnborg er miljøgodkendt, og Herning Kommune vedtog den 27. januar 2015 en lokalplan for området, som sikrer dets bevarelse som flyveplads med tilhørende bygninger, anlæg samt overnatningsfaciliteter som hytter og campingplads. Der er i lokalplanen åbnet mulighed for udbygning af Arnborg med bygninger, veje og anlæg.

Der er ofte gæster fra både danske og udenlandske svæveflyveklubber. Alle svæveflyvere er altid velkomne på Arnborg, som har fine faciliteter.

Brug menuen til højre for at blive godt kendt med Svæveflyvecenter Arnborg.

 

Diverse trackere:

http://glidertracker.org/

https://live.glidernet.org/

https://glideandseek.com/