Skrænt flyvning i Lønstrup

Dansk Svæveflyvehistorisk Klub (DaSK) havde arrangeret skrænt/hangflyvning på skrænterne ved Lønstrup den 15. september.

Medlemmer af DaSK havde modtaget adskillige nyhedsbreve om det forestående træf, hvor man lagde op til skræntflyvning. Vejret skal arte sig med en vind på 10-12 kt fra vest, og så skal det heller ikke regne. Den 15. september var perfekt.

Ivrige piloter mødtes lørdag morgen meget tidligt og fik pakket en Bergfalke, en Rhönlerche og to Babyer på vogne og fik dem kørt op til den interimistiske flyvplads. Og på mirakuløs vis havde man også fået kørt et spil i stilling.

I alt blev det til 24 flyvninger, hvoraf 12 medlemmer fik deres første tur på skrænterne, heriblandt DSvUs formand, Peter Eriksen. Ofte var alle 4 fly i luften samtidigt og det blev til i alt 24 flyvetimer. Længste flyvning var på over 3 timer. Mange gæster kiggede forbi den lille flyveplads eller også fulgte de flyvningerne fra fyret.


DaSKs 'grand old man', Johannes Lyng, iklædt fornuftigt hovedtøj til flyvning med åben hood. Og den uundværlige Kansas kedeldragt.

Lønstrup skrænterne, Mårup Kirke og Lønstrup. Et andet fly anes lige i horisontlinien.

Rubjerg Knude Fyr

Skrænter, Mårup Kirke, Lønstrup og en fantastisk udsigt over Jammerbugten.

Lidt mere venstre pedal

Rhönlerche på finale, Baby på jorden.

Så er flyvningen næsten slut

Kommende begivenheder

7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
24 okt
FC + UA, TEAMSMØDE
24. oktober 2023 19:00 - 21:00
  • Ingen indlæg at vise.