Medlemssiderne har været hacked

Dette website har været angrebet af hackere, som inficerede serveren med malware.

Derfor kan der måske opstå uventede ting på hjemmesiden. Websitet er lavet i Joomla, et Content Management System (CMS), som er en omfattende software pakke, som websitet er bygget op i. Serveren er blevet scannet og renset for utøj, og der er nu lagt et sikkerhedsmodul på systemet. Imidlertid er dagens hackere meget dygtige, så vi kan ikke afvise at fragmenter stadig findes på serveren. En langsigtet løsning på dette er på vej, men det vill tage en rum tid at genopbygge websitet i en "frisk" version.

Hvis du oplever sære ting på websitet, må du meget gerne rapportere det til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Du kan også dele dine erfaringer i debatforum.

Det er endnu ikke fastslået, hvilken malware hackerne havde installeret, og hvad det evt. kunne udføre, hvorfor vi ikke kan udelukke at besøgende måske har fået en infektion. Hvis du har mistanke om, at du er blevet inficeret, kan du følge den nedenfor nævnte fremgangsmåde, som med stor sandsynlighed kan rense din computer i fald den er inficeret med noget malware. Hvis du er jævnt aktiv på internettet, kan du også have fået en infektion et andet sted fra. Under alle omstændigheder er det en god ide at få scannet sin computer for utøj med jævne mellemrum.

Vejledningen gælder for en Windows computer. Bruger du et anti-virus program bør du først lade dette scanne din computer. Bruger du Android eller iOS må vi henvise til vejledninger for disse. Alle de nedennævnte programmer er gratis at bruge for private. Vær opmærksom under installationen af programmerne, at der ikke følger et eller andet bloatware med. Det kan fravælges under installationsproceduren.

  1. Først skal du have slettet alle unødvendige filer, som ligger spredt på computeren. Download programmet CCleaner https://www.ccleaner.com/ccleaner/download i den gratis version og installér programmet. Kør en rensning 2-3 gange med de standardindstillinger programmet installeres med. Bagefter skal programmet afinstalleres.
  2. Hent og kør programmet AdwCleaner https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/ og kør en rensning af computeren. Du bør slukke for dit anti-virus program mens scanningen foregår. Programmet installerer sig ikke. Efter scanning skal computeren gentartes.
  3. Hent og installér programmet Malwarebytes https://www.malwarebytes.com/mwb-download/ og kør en scanning og rensning af computeren. Findes også til Mac. Efter scanningen er slut skal computeren genstartes.
  4. Når du er færdig med at bruge programmerne, skal du afinstallere dem. Men gem alle installationsfiler til brug for næste gang. De er alle "selvopdaterende", dvs. de gør selv opmærksom på, om de er af sidste aftapning.

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.