De sjællandske klubber holdt møde

De sjællandske klubber holder to møder årligt, et omkring sæsonstart og et omkring sæsonenafslutningen. Den 11. april mødtes klubberne på Kongsted Flyveplads.

Frederiksund-Frederiksværk Flyveklub (FFF), Midtsjællands Svæveflyveklub (MSF), Nordsjællands Svæveflyveklub (NSF), Polyteknisk Flyvegruppe (PFG), Tølløse Flyveklub (TF) og værterne Øst-Sjællands Flyveklub (ØSF) deltog i mødet. Og DSvU deltog også. Lolland-Falsters Svæveflyveklub og Kalundborg Flyveklub var også inviteret, men deltog ikke.

Sjællandsmøderne begynder altid med en hyggesnak over en bid brød. Der er meget der skal vendes inden der tages hul på den egentlige dagsorden.

Dagsordenen indledtes med nyt fra klubberne:

TF har i dag 40 aktive medlemmer, hvoraf 5 er elever. TF deler pladsen med hanggliderne, som man desværre har måttet give det gule kort pga manglende sikkerhedsomhu. Der er indkøbt en ASH 25 turbo, og der har været brand i værkstedet, som gav nogle udfordringer med vintervedligeholdelsen. Men alt er fint igen.

FFF har 46 aktive medlemmer. En våd bane har udsat sæsonstarten, til gengæld har fundet af nogle tudser og padder fået Danmarks Naturfredningsforening til at sætte luppen over stedet. Men man regner med at sagen lander blødt. Selvom der er mange besøgende på Facebook kommer de ikke ud på pladsen.

PFG har 65 aktive medlemmer heraf 10 elever. I år fejres 75 års jubilæum og alle inviteres til den traditionsrige kofest. Man har genoplivet simulator projektet, som nu skal have naturligt bevægeligt cockpit, sæde og rystelser inkluderet.

MSF har 90 aktive medlemmer, heraf 10 elever. Medlemstallet er dalet de sidste 2-3 år og der er nedsat udvalg til rekruttering, fastholdelse og uddannelse, som skal arbejde med medlemstilgang. For et par år siden købtes naboejendommen, som nu skal sættes i stand. Og der skal udarbejdes en ny miljøgodkendelse, da der er kommet en ny bekendtgørelse om støj omkring små flyvepladser og ultralet flyvning.

ØSF har også 90 aktive medlemmer, heraf 5 elever. Sæsonstart udsat af våd bane. Medlemstallet har også været dalende, hvilket DSvUs nye medlemsdatabase har sat streg under, da der er ryddet godt op i "gamle glemte medlemmer". Der er iværksat nye hverveaktiviteter og der er anskaffet en simulator, som er knap så avanceret som PFGs. Der er indledt en drøftelse med DSvU om delvist at flyve enkelte af normerne på simulatoren.

NSF har 125 medlemmer og har også opevet en medlemstilbagegang de seneste år. Man sætter nu mere fokus på fastholdelse og oplevelser med både stræk- og lokalflyvning for at holde på "gamle" medlemmer. 75 års jubilæum fejres over tre dage den 15. – 17. juni 2018. Og klubben har fået overdraget stafetten med at holde juniorlejr i sommerferien.

Derefter var det DSvUs tur. Her kunne oplyses, at FI kurset var besat og ville blive afholdt efter planen, men HI kurset i uge 23 havde kun tre tilmeldte, og det var derfor udsat til august. Klubberne blev opfordret til at finde flere kandidater. Der er ansat ny centerleder, Bent Eckhardt fra Kolding Flyveklub, pr. 16. april, og Marie-Louise Portefee Hansen (Malou), også fra Kolding Flyveklub, afløser Britta når hun går på pension. Klubberne blev opfordret til at søge støtte fra DSvU til kurser, arrangementer o.lign. Fx hjælp til at tage et Sølv-C.

Luftrum er en integreret del af svæveflyvning på Sjælland. Samarbejdet med Roskilde ATC er meget vigtigt, og her var der desværre flere eksempler på, at overdragelsen af svæveflyveområderne til klubberne tog meget lang tid. Ekspeditionstiderne for svævernes luftrumsønsker var til tider meget lang. Et møde med Roskilde ATC var der enighed om kunne afhjælpe problemerne. NSF og MSF vil lave en luftrumsgruppe, der kan mødes med flyvelederne.

Aversi Faldskærms Club ligger på den sjællandske termikmotorvej mellem Kongsted og Slaglille. De er ikke særligt flinke til at give meldinger på 123.425 MHz når de sætter spingere af, og meget sjældent ringer de til vagthavende klub for et informere om deres aktiviteter. Der blev foreslået "opsat en Flarm advarselssøjle" over Aversis plads, som kunne aktiveres før spingerne blev sat af. Det er noget, som er udviklet og bruges i Tyskland. Der vil blive arbejdet videre med ideen.

Sjællandsmesterskabernes 1. afdeling er flyttet til den 25. – 27. maj 2018 og holdes på Slaglille. 2. afdeling afholdes 24. – 26. august på Kongsted, hvor der også bliver afholdt BØF Rally. Og man besluttede, at der også kunne benyttes arealopgaver.

Næste møde 7. november hos FFF.

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.