DM 2017 - vejret driller

2 hviledage, 2 konkurrencedage, 3 hviledage

Årets DM fik en strålende start – i hvert fald hvis man betænker mængden af solskin, som skinnede på stævnet. Men flyvevejr var det ikke. Fredag var det også glimrende sommervejr, men mere til havearbejde end svæveflyvning.

Men lørdag og søndag skete der endelig noget. Lørdag udskrev DM ledelsen pæne opgaver, hvor klubklassen skulle flyve en 255 km hastighedsopgave med 6 vendepunkter, hvor hurtigste mand blev Jan Andersen med 85 km/t. Anden pladsen tog Rasmus Ørskov med 73 km/t og tredjepladsen gik til Thomas Dantoft med 66 km/t.

I standardklassen tog Kevin Kjær Andersen fra SG-70 en dagssejr. Kevin er juniorpilot og træner til det kommende Junior DM midt i juli og til Junior VM i Litauen ultimo juli. Det gør han sammen med Sviatoslav Roublev, som fulgte op på Kevins fine præstation med at tage en dagssejr i klubklassen dagen efter.


Kevin Kjær Andersen tog en dagssejr i
standardklassen

Sviatoslav Roublev tog en dagssejr i klubklassen

Klik her for alle resultater: http://www.soaringspot.com/en_gb/danmarksmesterskab-i-svaeveflyvning-2017/results

Søndag ramte meteorolog Niels Thomsen plet med en forecast, som gav mulighed for flyvning fra kl. 11 til kl. 15. Og det er jo lidt usædvanligt, da kl. 15 plejer at være et passende starttidspunkt. DM chef Ulrik Eilert udskrev AAT opgaver til alle fem klasser, og trafikleder Niels Holck fik hejst alle 51 fly i luften på en time. Startlinierne åbnede allerede før kl. 12, så en helt almindelig konkurrencedag blev det ikke. Men alle fly stod igen på Arnborg kl. 14.45, hvorefter naturen trak et et tykt tæppe af skyer ind over Jylland fra vest.

Pæne hastigheder fortalte om god termik og solide skygader. Men kl. 15 var det slut.

Svæveflyvecenter Arnborg er blevet sat i stand. Den gamle kantine er nu blevet et flot stort lokale som kan bruges til møder, middage og mellemmadder. Det er også blevet opfrisket med ny avanceret AV teknik, som firmaet CIPEX har stået for. Knivskarpe billeder på de store skærme er nu hverdagskost. Og halvdelen af Hangar 1 er omdannet til briefingrum. Og så er det trådløs netværk også blevet rigtig godt - i hvert fald der hvor man kan modtage det.

Arnborg kulleren lå og lurede, men i dag den 1. juni – den første kalendermæssige sommerdag – ser det ud til at naturen igen smiler mildt til DM 2017. Der er udskrevet opgaver på 185 til 220 km i tørtermik. Det bliver ikke en kanon dag, men bliver den gyldig bliver DM også gyldig.

Kommende begivenheder

7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
24 okt
FC + UA, TEAMSMØDE
24. oktober 2023 19:00 - 21:00
  • Ingen indlæg at vise.