Christin Nielsen flyver WWGC 2017 i Tjekkiet

Christin Nielsen fra Herning Svæveflyveklub deltager i verdensmesterskaberne i svæveflyvning for kvinder i Tjekkiet fra den 20. maj til den 4. juni 2017. Træningen begyndte allerede den 17. maj.

Christin Nielsen, 32 årig shippingman, fik sin debut i verdenseliten for kvindelige svæveflyvepiloter ved VM for kvinder i 2015 på Svæveflyvecenter Arnborg. Siden har hun trænet intensivt hver gang vejret gav hende muligheden.


Christin Nielsen

”Deltagelsen i VM 2015 var en kæmpe oplevelse, og det har virkelig givet mig blod på tanden til at flyve mere konkurrenceflyvning”, siger Christin Nielsen og fortsætter:

”Jeg er medlem af Herning Svæveflyveklub, som flyver fra Skinderholm Flyveplads nord for Herning. Og Skinderholm ligger i smørhullet for det gode svæveflyvevejr, så jeg har rigtig gode træningsmuligheder, som jeg har udnyttet”.

Christin Nielsen er en erfaren pilot med 600 timer og over 14.000 distancekilometer i logbogen. Hun flyver i sit eget fly, en Schempp-Hirth Ventus 2cxT, og hun deltager i 18m-klassen, hvor konkurrencen er benhård.

Formand for Dansk Svæveflyver Union (DSvU), Peter Eriksen siger: ”Flere af de konkurrenter Christin Nielsen skal kæmpe imod er professionelle piloter på store svæveflyvecentre med mange tusind timer i cockpittet. Vi har ikke professionelle svæveflyvepiloter i Danmark, vi har til gengæld en meget fin klubkultur, hvor man for et relativt beskedent beløb kan lære at svæveflyve og siden træne sig op til at komme i verdenseliten.”

Peter Eriksen fortsætter: ”Vi er rigtig glade for, at vi kan sende Christin Nielsen til VM for kvinder. Hun er en dygtig pilot, som har forbedret sig meget, siden hun debuterede i verdenseliten i 2015. Hun har fået god hjælp i sin klub, som afspejler den udviklingsånd, der findes i de danske svæveflyveklubber, hvor der er god plads til de kvindelige svæveflyvepiloter. Og vi har også en stolt tradition med to tidligere kvindelige verdensmestre, hvor Mette Schmeltz vandt i 2005 og Agnete Olesen gentog bedriften i 2011.”

Christin Nielsen har trænet intensivt op til VM, og hun er i topform. En VM løber over 14 dage, hvor man skal være på toppen alle dage. Det stiller krav om en god fysik og evnen til at fokusere.

Hvis ikke en svæveflyvepilot tager mindst 3 beslutninger i minuttet, ja så siger man hun sover.

Officiel hjemmeside for 9th FAI Women’s World Gliding Championships: https://www.wwgc2017.cz/

Fakta om Christin Nielsen

  • 32 år
  • Svæveflyvepilot på 5. år
  • Deltog i VM for kvinder i 2015
  • Shippingman
  • Bor i Aarhus og svæveflyver fra Herning Svæveflyveklub, hvor hun er næstformand og materielkontrollant
  • Hendes kæreste er også svæveflyvepilot og årsag til at hun begyndte at svæveflyve

Christin får hjælp af Team Captain Jørgen Thomsen og Birgitte Ørskov, som holder Danish Gliding Team Facebook siden opdateret.

Kommende begivenheder

7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
24 okt
FC + UA, TEAMSMØDE
24. oktober 2023 19:00 - 21:00
  • Ingen indlæg at vise.