VM i kunstsvæveflyvning 2016

Hvert år er der kunstflyvningskursus arrangeret af Aviator på EKVH. Mange har taget kurset, men især én har taget kunstflyvningen til sig, så det er blevet hendes måde at svævflyve på. Hun hedder Lis Arneberg og er i løbet af få år klatret opad VM resultatlisterne, så hun til VM i 2014 blev nr. 6. Ret imponerende.

Og nu er der igen VM. Denne gang afholdes det i Ungarn, nærmere bestemt Matko Airport. Det begynder den 20. juli og varer 10 dage. Og Lis Arneberg deltager selvfølgelig.

Lis har en god ven og træningspartner i Jukka fra Finland. Lis fortæller: "Vi deltager altid begge to enten på Aviators SZD 50 Acro eller på hans klubs Acro, alt afhængigt af hvad der er det letteste. I konkurrenceøjemed kan vi ikke deltage som ét team, da vi ikke er fra samme land, men reelt fungerer det sådan. Vi har holdt fast i hinanden i efterhånden i 5 år nu, fordi alting fungerer supergodt: Vi kan bo sammen, gå sammen på flyvepladsen hele dagen, tage på ture sammen og aldrig blive trætte af hinanden, og desuden så ved vi at vi kan regne med den anden, så uanset om briefingtid så skulle være kl. 5 om morgenen, så er den af os, der ikke skal flyve, der også. Ulempen ved dette er, at vi efterhånden er blevet rigtig gode venner, og ikke længere ser hinanden som modstandere."

Det har de dog fundet en god løsning på, som stiller dem begge godt.


Lis i bagsædet på 2G'en med Morten Stoltze i forsædet.

Lis skal imidlertid udnytte alle fire træningsdage, da hun slet ikke har fået trænet herhjemme pga dårligt vejr.

Hun skal dog passe på med at træne for meget, Lis fortsætter: "Som kunstflyver kan man flyve 5 starter på en dag, før man er blevet så udmattet, at man ikke kan mere. Så det er det antal, der alle dage er til rådighed på en dag (uanset hvem man er). Men så mange starter er ikke en god ide at flyve, da man så begynder at lære, og det skal man ikke så tæt på et VM – man skal kun vedligeholde sit niveau, og det sker i mit tilfælde med 1-2 starter per dag. Men så bliver der forhåbentlig tid til at se Red Bull Airrace i Budapest samme weekend."

Følg Lis' flyvninger her på siden eller prøv den officielle hjemmeside: www.wgac2016.hu. Resultaterne skal dog først publiceres på FAI's side om kunstflyvning, CIVA: www.civa-results.com.

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.