VM i kunstflyvning efter 4 flyvninger

39 piloter kæmper om placeringerne ved VM i advanced kunstsvæveflyvning. Og Lis Arneberg har efter en dårlig start kæmpet sig op på en 23. plads. Hun er rykket en klasse op fra The World Glider Aerobatic Championships, hvor hun blev nr. 6 for to år siden, til The World Advanced Glider Aerobatic Championships. Her kæmper verdens aller skrappeste kunstflyvningspiloter.

Jorden op og skyerne ned
Her vender det hele på hovedet, cumuluserne er under flyveren og jorden over

Denne placering er hun langtfra tilfreds med, og hun har to flyvninger tilbage til at forbedre sin placering. Selvfølgelig er hendes konkurrenter meget dygtigere end dem hun fløj imod for to år siden, men også andre faktorer spiller ind for gode præstationer. Lis fortæller, at varmen i Ungarn er svær at tackle. Der er 30 grader i skyggen med en meget høj luftfugtighed, og den påvirker hendes præstationer:
 
"Jeg har ikke lavet nogle store fejl på program 2 og 3, dvs. fløjet noget forkert, fløjet udenfor boksen (box-outs) eller fløjet under minimumshøjden, og på program 2 var karakterne også fine, men på program 3 har min flyvning til gengæld ikke været til lige så gode karakterer; delvist fordi programmet var meget vanskeligt og delvist fordi varmen gik mig på."

Der er nu gennemført de krævede 3 flyvninger for at VM bliver gyldigt.

G påvirkninger
Kunstflyvning betyder G-påvirkninger. Lis kan på sin G-måler se, at på sidste flyvning trak hun 6,8 positive G og 4,9 negative G.

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.