SAC 2016 nu med 4 gyldige dage

For tiden afholdes dansk svæveflyvnings anden store konkurrence: Sun-Air Cup (SAC) og Junior DM, på Svæveflyvecenter Arnborg.


Mogens Hansen er The Boss for stævnet, som han styrer med fast hånd og et listigt smil.

Bertel Knudsen er tidligt oppe for at studere vejrkort, så han kan fremstille en holdbar prognose for dagens vejr. Han ser lidt bister ud - men det er vejrets skyld.

Vejret har ikke rigtig været med deltagerne. Af de 9 (ud af 11) dage konkurrencen har varet, har der været 4 gyldige dage. Måske skal vi bare vænne os til, at sådan er det, når vi svæveflyver i Danmark. Årets DM med exceptionelt godt vejr ligger bare og lurer i baghovedet.

 

Til Junior DM er der 15 deltagere i år, hvoraf en deltager udenfor konkurrencen. En ung tysker, Till Sandtner, har fundet vej til Arnborg og flyver sammen med vores juniorer.

Tidligere junior danmarksmester, Frederik Nøddelund, Vejle Svæveflyveklub, har taget føringen tæt fulgt af sidste års junior danmarksmester, Hans Christian Bertelsen,  Aarhus Svæveflyveklub. På trediepladsen finder vi Martin Steen Andersen, Øst-Sjællands Flyveklub.


Frederik Nøddelund (i midten) er på vej mod et junior danmarksmesterskab

Både Frederik og Martin er kravlet op af resultattavlen i løbet af de fire konkurrencedag. Især Martin lagde ud med en dårlig start, hvor han landede ude, mens vinderen scorede 1.000 points. Han har så vundet to dagssejre efterfølgende og ligger nu på trediepladsen. Om han avancerer yderligere kommer først og fremmest an på, om der bliver flere konkurrencedage, men selvfølgelig også om han kan holde tempoet og den gode flyvning.

SAC flyves i fire klasser: SAC, 2-sædet, Åben og Old Boys. Når man kigger resultatlisten igennem kan man godt undre sig over, at selvom der flyves med handicap, så er resultaterne i SAC og Åben klasse forskellige. Men det skyldes den snedige forordning, at ingen fly i Åben klasse har et lavere handicap end 120. Og så kan det jo godt blive lidt forvirrende.


Simon Vejlin (bagest) og de to dygtige talenter

I SAC fører DSvUs talentflyver, Duo Discus XLT, med Simon Vejlin som skipper, men det er talenterne der flyver! Det er bemærkelsesværdigt, at af de første 5 placeringer er det de to-sædet fly der besætter de 4 placeringer. På anden pladsen Thomas Bech Madsen, Herning Svæveflyveklub, som flyver i en Discus 2. Trediepladsen besættes af Jan Fahlgren og hans makker Larsen fra Nordsjællands Svæveflyveklub som flyver i en Duo Discus.


Anders Møller Andersen - også kendt som AMA

I Åben klasse fører Anders Møller Andersen, Aviator, der flyver i sin Nimbus 4M. På andenpladsen Peter Sommerlade, Øst-Sjællands Flyveklub, der flyver i sin EB 29. Lars Jensen fra Aarhus Svæveflyveklub besætter trediepladsen i sin ASH 25E.

I to-sædet klassen fører ikke overraskende talentflyet fra DSvU fulgt af Fahlgren og Larsen med Eilert og Weidinger fra Øst-Sjællands Flyveklub på trediepladsen, som også flyver i en Duo Discus.

 


Jens Chr. Pedersen har netop modtaget en flaske drikkeligt fordi han landede længst frem

Til slut er der Old Boys klassen. Hovedparten af DSvUs medlemmer kvalificerer sig til at deltage her, idet man skal være fyldt 50 år. Jens Chr. Pedersen fra Svævethy indtager førstepladsen i sin Discus 2, Sundberg og Arndt fra Jydsk Aerosport er nummer to i en DG 1000 og Anders Møller Andersen er nummer tre.

Vejret ser ud til at blive lidt småsløjt de næste to dage. Lad os håbe der alligevel kan flyves.

 

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.