En succehistorie: Juniorlejr 2016

Årets juniorlejr hos PFG på Kaldred blev en ubetinget succes. DSvU udsendte juniorlejren i licitation, og PFG ved Morten Bennick bød ind og vandt udbudet.

JakobKarlsson
Jakob Karlsson i FSN Skrydstrup Svæveflyveklubs Discus. Foto: Lotte Engelund

 

Jakob Karlsson, junior fra FSN Skrydstup Svæveflyveklub, havde kun rosende ord om juniorlejren, han siger: "Lejren var enormt godt planlagt, der var bare styr på det hele med mad, overnatning og parkering af flytrailere. Og så var det helt utroligt at opleve PFGernes kærlighed til en gammel Ka 6, som en af deltagerne havde taget med. Den sørgede de for kom i ly i hangaren når det regnede, og de fandt også plads til den i hangaren om natten."

Ka6Regn2
En Ka 6 blev behandlet med stor kærlighed og sat i hangar når det regnede. Foto: Lotte Engelund
Juniorlejr3
Billedserie af Jakob Karlssons spilstart. Fotos: Lotte Engelund

 

Jakob havde en fantastisk juniorlejr og omtaler PFG og lejrens leder, Morten Bennick, i meget positive vendinger. Jakob fortsætter: "Der blev taget rigtig godt hånd om B-piloterne og deres flyvninger. De fik rigtig mange gode og lærerige ture, som de helt sikkert ikke glemmer lige med det samme. S-piloterne fik udskrevet opgaver, som nogen kunne gennemføre, og de flyvninger sendte os ud i Roskilde ATCs luftrum, som er meget forskelligt at flyve i, end det vi har ved vores hjemlige pladser."

Juniorlejr6
PFG havde lånt Kalundborgs Puchacz, som her er på slutglid til EKKL, her fotograferet fra PFGs Duo Discus. Fotos: Lotte Engelund

 

Selv når det ikke var flyvevejr var der aktiviteter. Jakob fortæller, at et af højdepunkterne var, da Lis Arneberg kiggede forbi og fløj lidt kunstflyvning med lejrens deltagere i Kalundborg Flyveklubs Puchacz, som juniorlejren havde lånt.


Lis Arneberg gav deltagerne en kunstflyvningstur

 

Jakob kan kun anbefale, at de unge svæveflyvere deltager i juniorlejeren. Det var en ubetinget succes, som mange flere burde have oplevet.

Lotte Engelund fra Bredde- og Juniorudvalget deltog også i juniorlejren. Som ophavskvinde til lejren føler hun en særlig stor tilknytning til den. Det var ikke uden sommerfugle i maven hun overgav juniorlejr-stafetten til PFG og Morten Bennick. Bagefter har hun kun rosende ord til klubben og dens formand. Hun siger: "En juniorlejr skal jo være fyldt med grin, spas og forrygende flyveture. Og det leverede PFG. Morten Bennick var eminent til at sætte og formidle de rammer, som svæveflyvning dyrkes efter hos PFG på Kaldred. Juniorlejren har helt sikkert flyttet deltagernes grænser og givet dem nye mål og drømme, takket være PFG og Morten Bennick."

LotteMorten
Lotte og Morten nåede også selv at flyve en tur i PFGs Duo Discus

 

Kommende begivenheder

20 apr
FFF FORÅRSLEJR, ARNBORG
Dato 20. april 2024 - 28. april 2024
26 apr
1. afdeling af SM, afvikles af PFG/ KF
26. april 2024 - 28. april 2024
27 apr
Spring Cup, Herning
27. april 2024 - 4. maj 2024
4 maj
NH SAMLING 2 ARNBORG
4. maj 2024 - 5. maj 2024
9 maj
DM ARNBORG + TRÆNING 5 DAGE FORINDEN
9. maj 2024 - 19. maj 2024