En dag i DM ledelsen

Chris Gade Oxholm Sørensen var en flue på væggen mens DM-ledelsen var på arbejde. Han fortæller:

Solen er endnu ikke så meget oppe, at det er begyndt at være rigtigt lyst og græsset er forsat vådt efter nattens dug, da meteorolog Niels Thomsen begynder at studere de første vejrkort og lave de vejrprognoser han kan hente herfra. Ideen er at have et godt overblik inden chefen kommer - og det har han da DM-chef Ulrik Eilert indfinder sig ved 7 tiden.


DM meteorolog Niels Thomsen arbejder på en prognose så dagens opgaver kan lægges. Læg mærke til, at godt vejr kun kan ses på en CRT skærm i 4:3 format.

Efterhånden kommer de øvrige medlemmer af DM-ledelsen til, Kisser og Niels Holck, Kim Jakobsen og Susanne Weidinger, og der bliver rigget an til morgenkaffe med det indkøbte morgenbrød, og det bliver indtaget, mens der tages fat på at løse dagens arbejdsopgaver.

Der drøftes, hvilke områder der skal flyves i, DM-chef Ulrik Eilert tager kontakt til flyveledelserne i Karup og Billund, og han får kort og præcist fortalt, hvilke luftrumsområder der ønskes fløjet i. Trafikleder Niels Holck afgør hvilken bane (09) der skal anvendes, og hvordan startfeltet skal opstilles. SMS om startrækkefølge afsendes kl. 8.


DSvUs IT wizard, Kim Jakobsen, lægger dagens opgaver ind på Soaringspot og tjekker at alt er OK

Ved 9 tiden er der samling i DM-ledelsen, hvor der er status på dagen før og forskellige spørgsmål afklares. Og planen for dagen lægges.

Inden briefing har piloterne og deres hjælpere allerede fået trillet flyene ned i vestenden af Arnborg Flyveplads og gjort dem klar til start på bane 09.

Briefing kl. 10, hvor gårsdagens vindere bliver fejret på bedste vis. Meteorolog Niels Thomsen gennemgår dagens vejr, trafikleder Niels Holck gennemgår diverse regler, giver et par formaninger og til slut offentliggør DM-chef Ulrik Eilert opgaverne til de fem klasser og hvornår første start kan forventes.

DM-chefen beslutter senere at ændre lidt på dagens opgave for 15 og 18 meter klasserne. Alle er klar til første start kan gå. De fem klasser kommer fint i luften, med enkelte der måtte en tur ned igen for at få en omstart.

Der bliver stillet ind på http://live.glidernet.org/#c=56.02743,9.10143&z=10, http://www.flightradar24.com samt http://www.livetrack24.com/events/DM2016 så der kan følges med i, hvor de enkelte fly befinder sig.

Kvarter over fire ringer DR P4 Vest og får et direkte radiointerview om hvordan de to første dage under danmarksmesterskabet er forløbet.

Sidst på eftermiddagen kom de første meldinger om udelandinger – desværre. Vejret øst for Arnborg blev ikke så godt som håbet. På Ejstrupholm Flyveplads landede tre fly, og enkelte fly valgte at lande på Arnborg på vej til vendepunktet ved Ejstrupholm – og det blev jo så en udelanding.

Igen en dag med mange udfordringer og indtryk.

Kommende begivenheder

7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
24 okt
FC + UA, TEAMSMØDE
24. oktober 2023 19:00 - 21:00
  • Ingen indlæg at vise.