DM dag 7: Husk, max. FL 60

Højt til loftet og igen høje hastigheder

Usædvanligt gode vejrforhold giver optimale betingelser for DM 2016. Syv dages konkurrence for fuld skrue og forude ligger der endnu tre. DM chef Ulrik Eilert ønsker at bruge alle dage til flyvning, så der bliver ingen hviledag. Og efter dagens flyvninger blev der byttet godt rundt på den samlede stilling i stort set alle klasser.


Morten Bach og Thomas Grove glæder sig til at komme ud at flyve

DM har også tiltrukket TV2 MidtVest. For dem som ikke bor i Midt- og Vestjylland er her et link til et rigtig fint indslag: TV MidtVest indslag om DM

De fire første i standardklassen fløj alle med over 130 km/t på den 399 km lange opgave. Det er ikke hverdagskost i en dansk svæveflyvekonkurrence. De fløj hurtigere end 15 meter klassen på den samme rute. Og hvis standardklassen lige skal gøres færdig, så tog Mogens Hoelgaard sin fjerde dagssejr med 133 km/t og han konsoliderede sin samlede føring i klassen. Med stort set samme hastigheder kom Jan Jørgensen fra Midtsjællands Svæveflyveklub på andenpladsen, Thomas Laugesen fra Herning Svæveflyveklub på trediepladsen og Christian Skov fra Aarhus Svæveflyveklub. Thomas fortrængte Frederik Nøddelund fra den samlede andenplads og Christian fortrængte Michael Mix fra fjerdepladsen

18 meter og to-sædet skulle ud på en AAT, hvor de fik 3:30 timer til flyve alt mellem 219 og 502 km. I dag tog Peter Eriksen langt om længe en dagsejr. Svend Andersen holder stadig Morten Bennick stangen i den samlede stilling idet han tog dagens andenplads og Morten tog trediepladsen. Først på en fjerdeplads dukkede Arne Boye-Møller op. Hans førsteplads i klassementet kom dog ikke i fare. Efter flyvningen talte jeg med en ikke særlig optimistisk Per Givskov, som fortalte at han havde fløjet 430 km med 122 km/t: "Mon ikke det rækker til en sidsteplads?" grinede han. Han kunne ikke huske det havde været bedre vejr til DM nogensinde. Per tog dog en ottendeplads (af tolv), så hans pessimisme var ikke helt berettiget.


Briefingen er pudset lidt af. Hvad man ikke ser er det store fjernsyn der bruges til fremvisning af ledelsens slides, og de optrædende på scenen er forsynet med mikrofon og 2x60 watt højttalere.

I to-sædet blev det til endnu en dagssejr til Filip Bojanowski/Sonni Jakobsen fra Øst-Sjællands Flyveklub. De fløj længere, hurtigere og mere til tiden end de øvrige. Nummer to blev Lars Jensen/Kristian Andersen fra Aarhus Svæveflyveklub og på trediepladsen kom Tom Jørgensen/Henning Nielsen fra Midtsjællands Svæveflyveklub. Tom og Henning har dog en solid føring i den samlede stilling, hvor Filip og Sonni nu har fortrængt brd. Arndt fra den samlede andenplads. Brødrene tog en femteplads i dagens flyvning.

I 15 meter klassen burde der være taget højde for flyenes handicap. De nyere Ventus 2 og ASG 29 bliver målt med samme målestok som de (meget) ældre Ventus 1 og DG 600. Derfor var det bemærkelsesværdigt, at Morten Bach fra SG-70 i sin Ventus b kunne flyve næsten lige op med de nyere konstruktioner. Dagens vinder blev Stig Øye med 130 km/t hvor Morten gennemførte med 127 km/t på den 399 km lange rute. Johnny "Jet" Jensen havde endelig fået fart i sin ASW 27, så han tog andepladsen også med 130 km/t. Trediepladsen tog Knud Møller Andersen fra Herning Svæveflyveklub. I den samlede stilling blev der rykket godt rundt på placeringerne. På førstepladsen finder vi Jan Hald fra Midtsjællands Svæveflyveklub, Johnny er rykket op på andenpladsen med 19 point op til Jan. Og Stig Øye er treer. Jan Schmeltz røg helt ned på en samlet femteplads.

I klub klassen sejrede Thorsten Mauritsen i sin Libelle, og han slog Jan Andersen på handicappet. H.C. Christensen fra Nordjydsk Svæveflyveklub blev treer i sin LS1-d. Rasmus Ørskov blev nummer fire, men han holder godt fast i sin samlede andenplads, hvor Jan fører sikkert. Nicolai Larsen er treer.


Et symbolsk billede på en uundværlig indsats fra alle hjælperne, som i fuldt firspring henter slæbetovet til svæveflyet. I baggrunden et såkaldt slæbefly, hvilket heller ikke kan undværes. Ved dagens briefing sørgede DM chefen for at der blev sagt ordentligt tak til alle slæbepiloterne.

Mens Jøns har godt fat i sine bukser så de ikke dratter ned om hælene udpeger han et sted på himlen for Ole, som han tilsyneladende også finder interessant
Mens Jøns har godt fat i sine bukser så de ikke dratter ned om hælene udpeger han et sted på himlen for Ole, som han tilsyneladende også finder interessant

Kommende begivenheder

7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
24 okt
FC + UA, TEAMSMØDE
24. oktober 2023 19:00 - 21:00
  • Ingen indlæg at vise.