DM dag 6: Høje hastigheder - fantastisk dag

Da feltet blev slæbt op begyndte cumuluserne at blomstre vestpå, og de kom tættere og tættere på Arnborg for at ligge lige over Arnborg da det halve felt var slæbt op. Termikken gik igen højt, nogle nåede igen op i 2.500 meter, og vi kunne på Flarm radaren se, at flere deltagere fløj en stor del af opgaverne i over 2.000 meter. Det kom lidt bag på konkurrenceledelsen, som nok havde udskrevet for korte opgaver.

I 15 meter klassen viste Jan Schmeltz, at han flyver i et top moderne svævefly, en ASG 29 E. Jan vandt dagens hastighedsopgave på 296 km, Jan Hald fra Midtsjællands Svæveflyveklub besatte andenpladsen i sin lidt ældre Ventus 2cT, og Morten Nørgaard fra Billund Svæveflyveklub kom ind på en flot tredieplads i sin endnu ældre Ventus b. Jan S. gennemførte med 141 km/t og Morten med 140 km/t. Peter Meilhede fra Vejle Svæveflyveklub flyver i sin LS6, og han tæller dagen blandt sine top ti flyveture i Danmark.

Morten Nørgaard
Morten Nørgaard flyver rigtig stærkt i sin ældre Ventus b. Dagens opgave blev gennemført med 140 km/t

I klubklassen holdt Jan Andersen en hastighed på over 120 km/t på den 268 km lange rute. Rasmus Ørskov måtte igen tage til takke med en andenplads med 110 km/t, men selvom han har et lavere handicap var det ikke nok til at passere Jan. Henrik Breidahl fra Øst-Sjællands Flyveklub flyver i klubbens LS4. Henrik har i mange år placeret sig i toppen af dansk svæveflyvning og har repræsenteret Danmark ved verdens mesterskaber og europa mesterskaber og han karateriserede også dagen som en super dag. Han sluttede dagen på en sjette plads. Henrik bemærkede til sine placeringer midt i feltet, at han nok var lidt rusten, da han ikke havde fløjet ret meget sidste år eller i år. Han skulle også lige justere sig ind til at flyve i klubklassen, som er fly af ældre dato, idet han i mange år har fløjet i 15 meter klassen, hvor flyene er helt moderne og meget hurtigere.

Arne Boye-Møller og Peter Eriksen gennemfløj dagens opgave for 18 meter klassen på 296 km med hastigheder på over 150 km/t. Det ses sjældent til en dansk mesterskabs konkurrence. Svend Andersen blev treer med 131 km/t. I dag kunne Morten Bennick ikke forbedre sin samlede position. Svend Andersen har et forspring på 41 points, så en samlet tredieplads er indenfor rækkevidde. Hvis Svend holder stilen bliver det svært for Morten. Efter flyvningen sagde Morten: "I dag var det sjovt. Jeg har ikke haft det så sjovt i lang tid."

I to-sædet klassen fik vi igen en ny dagsvinder, idet brd. Arndt fra Jydsk Aero Sport tog en dagssejr i en DG-1000. Og det rykkede dem op på en samlet andenplads efter Tom Jørgensen, der tilsyneladende ikke laver fejl. Bojanowski/Jakobsen beholdt trediepladsen.

Ole Arndt lægger opgaven ind i flyets navigationscomputer
Forberedelse er alt - næsten alt. Ole Arndt er ved at indtaste dagens opgave i flyets navigtionscomputer. Bror Jørgen læser højt fra opgaven.

I standard klassen vandt Jan Jørgensen fra Midtsjællands Svæveflyveklub dagen i en LS8. Frederik Nøddelund blev nummer to og haler støt og roligt ind på Mogens Hoelgaards samlede førsteplads

Kommende begivenheder

7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
24 okt
FC + UA, TEAMSMØDE
24. oktober 2023 19:00 - 21:00
  • Ingen indlæg at vise.