DM dag 4 og 5: Tørtermik og termik til 2500 m

DM dag 4: Gode flyveoplevelser i tørtermik

Svæveflyvning er en oplevelsessport, og oplevelser fik deltagerne i dag masser af i dagens tørtermik. Klub klassen fik udskrevet en hastigheds opgave på 287 km, standard og 18 meter klassen skulle ud på 363 km, 15 meter og to-sædet fik udskrevet 335 km.

Hurtigst i 18 meter blev igen Arne Boye-Møller skarpt forfulgt af Peter Eriksen, som var 8 sekunder langsommere og derfor måtte nøjes med 1 point færre end Arne.

I standard klassen gennemførte ingen, selvom Mogens Hoelgaard fra Herning Svæveflyveklub kun manglede 3 km. Mogens har nu indtaget førstepladsen i klassementet.

Jan Andersen tog revanche fra i går og tog en dagssejr i klub klassen med 1.000 points. Nicolai Larsen fra SG-70 tog andenpladsen med 999 points, og Rasmus Ørskov kunne beholde sin klassemennt føring med en tredieplads. Tre piloter nåede ikke hjem, her i blandt Thorsten Mauritsen fra Midtsjællands Svæveflyveklub og Steen Elmgaard fra Øst-Sjællands Flyveklub, som begge er et par garvede herrer med mange meriter, så helt nemt har det nok ikke været.

Jan Gevad vinder dagen i 15 meter klassen i en DG-600
Jan Gevad i færd med at lande sin DG-600 er dagsvinder i 15 meter klassen

I 15 meter tog Jan Gevad fra Midtsjællands Svæveflyveklub dagssejren foran Øjvind Frank og Niels Ebbe Gjørup. Den samlede stilling er uændret med Jan Schmeltz i spidsen.

På 4 konkurrencedage har der været 4 forskellige dagsvindere i 2-sædet klassen. I dag tog Søren Zebitz Nielsen og Jonathan Bülow-Olsen fra Polyteknisk Flyvegruppe sejren. Tom Jørgensen og Henning Nielsen har imidlertid ikke sluppet den samlede førsteplads på noget tidspunkt.

 

DM dag 5: Små opgaver – termik til 2.500 meter

Det kører bare med vejret til DM, og intet tyder på det vil gå i stand-by mode foreløbig. Der blev udskrevet relativt små opgaver og derfor også uddelt færre point for en sejr. Men rygterne vil vide, at termikken ude vestpå gik op til 2.500 meter, hvilket jo er voldsomt eksotisk for alle sjællændere.

I 15 meter tog Knud Møller Andersen fra Herning Svæveflyveklub i en Ventus 2cT dagens førsteplads fulgt af Jan Hald også i en Ventus 2cT men fra Midtsjællands Svæveflyveklub og Johnny "Jet" Jensen i en ASW-27B fra Billund Svæveflyveklub. Jan Schmeltz ligger stadig først i klassementet fulgt af Jan Hald og Knud Møller Andersen.

Mogens Hoelgaard tog igen en dagssejr i standard klassen i sin Discus 2a og har lagt lidt mere afstand til Frederik Nøddelund i klassementet. Nu fører han med 101 points imod 80 i går. Frederik tog i en LS8 dagens andenplads fulgt af Thomas Laugesen fra Herning Svæveflyveklub, som også flyver Discus 2a.

Nu kører det endelig for Bojanowski og Jakobsen i 2-sædet klassen. De tog dagens sejr og det var nok til at de rykkede op på en podieplads. Nordjyderne Hoeck og Leander i en Arcus M gennemførte på en andenplads og Bill og Andresen fra Vestjysk Svæveflyveklub i en Duo Discus T tog trediepladsen. Tom Jørgensen har stadigvæk en komfortabel føring i klassementet.

I klub klassen sejrede Jan Andersen igen igen, og han har nu generobret førstepladsen i klassementet. Rasmus Ørskov gør hvad han kan for at følge med, men selvom han tog dagens andenplads var han en del langsommere end Jan.

Svend Andersen lander sin ASG 29 E
Svend Andersen lander sin ASG 29 E

I 18 meter klassen er det same procedure as yesterday. Arne Boye-Møller på førstepladsen skarpt forfulgt af Peter Eriksen. Arne har lagt lidt afstand til Peter i klassementet. På trediepladsen fik Morten Bennick fra Polyteknisk Flyvegruppe i sin Ventus 2cT endelig markeret sig. Han har med fornuftig flyvning kravlet en plads op i klassementet for hver konkurrencedag og indtager nu fjerdepladsen. Svend Andersen i sin ASG 29 E fra Midtsjællands Svæveflyveklub har også fløjet konsistent og er stille og roligt avanceret til en podieplads.

Kommende begivenheder

7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
24 okt
FC + UA, TEAMSMØDE
24. oktober 2023 19:00 - 21:00
  • Ingen indlæg at vise.