DIF hæderstegn til Poul Hørup

cnj.dk.IMG 3231compA

Svæveflyvekonferencen 2016 bød på en vaskeægte overraskelse, da Dansk Idrætsforbunds økonomiansvarlige mv. Christian Petersen entrede scenen og tildelte DIF's hæderstegn til DSvU's tidligere formand og meget, meget andet, Poul Hørup. Læs blandt andet denne passus fra Christians tale:

Men også dit forbund Dansk Svæveflyver Union har haft glæde af din arbejdskraft. Du har bidraget på flere områder i Unionshåndbogen, samt uddannet mange svæveflyveinstruktører og materielkontrollanter. Hvis ikke selv du har styr på dine kurser, så kan jeg oplyse dig om, at det er blevet til ca. 43 instruktørkurser og samtlige materielkontrollantkurser siden 1987 – alle af ca. en uges varighed.

Respekt!

Stort tillykke fra webredaktionen. 

Læs selv hele Christians tale forneden. Det fremgår, at nogle deltagere i konferencen var mindre overraskede end andre.

 

Christian Petersens tale til Poul Hørup.

Tak for invitationen til deltagelse her i jeres svæveflyvekonference.

Normalt når vi kommer rundt til specialforbundene, så er emnet i øjeblikket økonomisk støttestruktur – med ny strategi og fastlæggelse af strategiske spor for de næste 4 år.

Men i dag er det et helt andet tema.

For at få alle med vil jeg starte med nogle fakta:

  • Vi er i Danmarks Idræts Forbund 61 specialforbund
  • 1,9 mio. medlemmer
  • 9.000 foreninger
  • Og ca. 500.000 frivillige ledere

Derfor er det helt naturligt når Dansk Svæveflyver Union er bygget på frivillige – for det er ganske kendetegnende for dansk idræt i det hele taget.

Men blandt de ca. 500.000 frivillige stikker der også nogle fyrtårne op. Et af disse fyrtårne skal vi hædre i dag.

Min tilgang til idrætten kommer oprindeligt fra fodbolden – altså begge ben solidt plantet på jorden. Da oldboystiden var forbi søgte jeg over i håndboldsporten, fordi der altid var godt vejr inde i hallerne.

Så for at finde ud af, hvad er det der drager en i svæveflyvning, måtte jeg slå op på nettet og her fandt jeg en artikel fra april 2009 og kunne her læse, at personen som artiklen handlede om kunne mærke, hvordan han blev presset tilbage i sædet ved hans første start og da han var kommet op kunne han mærke denne følelse af optimal frihed - så var han solgt til sporten. Artiklen omhandlede i øvrigt formanden for Fyns Svæveflyveklub Flemming Banke.

Og det var Flemming første start tilbage i 1972. Og netop året 1972 var også første start for den person som vi i dag skal hædre – nemlig Poul Hørup.

Jeg vil allerede nu gerne bede Poul komme her op til mig.

Da jeg for 4 år siden kom ind i DIF’s bestyrelse og mødte dig for første gang, da tænkte jeg, at her havde vi en af de mere stille specialforbundsformænd. Vi kom dog hurtigt til at få nogle gode snakke og jeg fandt ud af, at DIF her havde en meget loyal specialforbundsformand som værner om de værdier DIF har og bakker op omkring de visioner vi har for idrætten. Jeg blev også hurtigt klar over, at der her var tale om en formand der havde en kolossal faglig viden og indsigt i sin egen idræt – ting som din klub Fyns Svæveflyveklub også skriver i sin indstilling.

Du havde din første start i 1972 på Tåsinge flyveplads (hvor mange starter siger din logbog i dag?)

Allerede fra starten havde du stor flair for svæveflyvningen og stor interesse for at deltage i klubbens arbejde og udvikling.

Du blev hjælpeinstruktør i 1977 og førsteinstruktør i 1979. Udover at bruge megen tid på at undervise klubbens egne elever brugte du også tid på bestyrelsesarbejde i klubben, hvor du også havde formandsposten i perioden 2001-09 i Fyns Svæveflyveklub.

Men også dit forbund Dansk Svæveflyve Union har haft glæde af din arbejdskraft. Du har bidraget på flere områder i Unionshåndbogen, samt uddannet mange svæveflyveinstruktører og materielkontrollanter. Hvis ikke selv du har styr på dine kurser, så kan jeg oplyse dig om, at det er blevet til ca. 43 instruktørkurser og samtlige materielkontrollantkurser siden 1987 – alle af ca. en uges varighed.

Du er med din store interesse og indsigt på materielområdet en efterspurgt person både hos andre klubber og i forbundet, hvor du p.t. er teknisk chef.

Du har sammenlagt deltaget i bestyrelsesarbejdet i DSVU i 25 år fordelt på 2 perioder, hvoraf du havde formandsposten fra 2008-16.

Jeg sagde indledningsvis at vi havde nogle fyrtårne i dansk idræt og du er en af dem. Fyrtårn kan være farlige for svæveflyvere, alt afhængig af hvor højt tårnet er eller hvor lavt i flyver. Du er ikke været farlig for forbundet. Jeg tror derimod ikke at Dansk Svæveflyve Union havde været der hvor de er i dag, hvis ikke det havde været for dig.

Så på vegne af Danmarks Idrætsforbund vil jeg gerne overrække dig vores ærestegn som et synligt bevis på et fantastisk arbejde inden for dansk idræt.

 

 

 

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.