Tre nye verdensmestre kåret i svæveflyvning for kvinder

Verdensmesterskaberne i svæveflyvning for kvinder sluttede lørdag den 15. august med præmieoverrækkelse, og der blev fundet tre nye verdensmestre.

I 15 meterklassen vandt Anne Ducarouge, Frankrig, i standardklassen vandt Aude Grangeray, Frankrig, og i klubklassen vandt Sabrina Vogt fra Tyskland. De danske deltagere sluttede blandt de sidste i de tre klasser. Anne Ducarouge lagde sig i spidsen i 15 meter klassen fra den første konkurrencedag og var urørlig gennem hele stævnet. Mens spændingen var intakt i de andre klasser indtil den sidste flyvning.

I standardklassen var der en forskel på 28 points mellem nr. 1 og nr. 3. Og i klubklassen var konkurrencen lige så hård, hvor kun 56 points adskilte nr. 1 fra nr. 3. I 15 meter klassen var der 443 points mellem nr. 1 og nr. 3.

I begyndelsen af stævnet havde deltagerne vanskelige vejr betingelser med lav skybase og svag termik, men efterhånden udviklede vejret sig positivt, så konkurrenceledelsen kunne udskrive længere opgaver. Det blev en spændende dyst, hvor deltagerne blev udfordret i såvel de svage som de stærke vejrforhold.

Med 9 gyldige konkurrencedage ud af 13 mulige blev stævnet en succes, så alle deltagerne fik vist deres færdigheder og evner, og der er fundet tre værdige vindere.

StandardklassenStandard klassen: Verdensmester: Aude Grangeray (F), 2. Dana Novakova (CZ), 3. Jana Veprekova (CZ)

Klub klassen
Klub klassen: Verdensmester: Sabrina Vogt (D), 2. Christine Grote (D), 3. Edita Skalsiene (LT)

15 meter klassen
15 meter klassen: Verdensmester: Anne Ducarouge (F - uniformen er fra det franske luftvåben), 2. Marilyne Abadie Bérard (F), 3. Katrin Senne (D)