Rasmus Ørskov flyver "Sailplane Grand Prix Final"

Lørdag den 5. september indledes den 6. FAI Sailplane Grand Prix Finale i Varese i Italien. Frem til den 12. september flyves der hver dag, med åbning af startlinien kl. 14.

Rasmus deltog i en kvalifikationsrunde til SGP finalen i juni 2015 i Zar i Polen, hvor han blev nr. 2 efter Sebastian Kawa, og han blev umiddelbart efter udtaget til at deltage i finalen.

Rasmus Ørskov
Rasmus Ørskov i Herning Svæveflyveklubs ASG 29 E i 18 meter udgaven, som han flyver i til SGP og som iflg. Rasmus er det bedste fly i 18 meter klassen.

Sailplane Grand Prix kan sammenlignes med America's Cup i sejlsportsverdenen når det kommer til vurdering af vejret, taktik, logisk tænkning og avanceret materiel. Men det adskiller sig også ved, at det ikke er dem, der har flest penge, som vinder. Det svævefly Rasmus flyver i er en ASG 29 E, som er "hyldevare" hos fabrikanten, Alexander Schleicher i Tyskland. ASG 29 E er blandt de tre mest avancerede svævefly i verden i 18 meter klassen, og flyet Rasmus bruger er ejet af Herning Svæveflyveklub og bruges dagligt af klubbens medlemmer.

31 årige Rasmus Ørskov er til daglig revisor i Deloitte, og han har svævefløjet siden barnsben. Hans bedstefar, far, mor og alle søskende er svæveflyvepiloter. Han bor i København, men han er meget tilknyttet sin svæveflyveklub i Herning.

Rasmus har en flot resultatliste fra deltagelse i mange konkurrencer. Bedste resultat er en tredjeplads til VM i 2014. Han er et konkurrencemenneske, og om det siger han:

"Det at konkurrere i svæveflyvning er noget helt særligt, da der ikke konkurreres på muskel styrke, doping eller hvem der har flest penge, men der konkurreres på lige vilkår og under ens forudsætninger. Som pilot bliver man målt på dels erfaring, logik, bedømmelse af situationer og evnen til at kunne håndterede pressede situationer. Disse faktorer kombineret med at skulle flyve fra ens konkurrenter er, hvad der fascinerer mig, og det er derfor at jeg svæveflyver, og derfor jeg flyver konkurrence."

Der sendes fra SGP på nettet under hele konkurrencen. Begynd med at besøge den officielle hjemmeside: http://www.sgp.aero/final2015.aspx?contestID=6157

Den arrangerende klub, Aero Club Adele Orsi, har lavet en lille video på YouTube.

 

 

Og her en YouTube video om konkurrenceformatet Sailplane Grand Prix

 

 

Kommende begivenheder

20 apr
FFF FORÅRSLEJR, ARNBORG
Dato 20. april 2024 - 28. april 2024
26 apr
1. afdeling af SM, afvikles af PFG/ KF
26. april 2024 - 28. april 2024
27 apr
Spring Cup, Herning
27. april 2024 - 4. maj 2024
4 maj
NH SAMLING 2 ARNBORG
4. maj 2024 - 5. maj 2024
9 maj
DM ARNBORG + TRÆNING 5 DAGE FORINDEN
9. maj 2024 - 19. maj 2024