Lis Arneberg kunstflyvning over Arnborg

Lis Arneberg

Alle deltagere, hjælpere og officials samles fredag aften til en velkomstfest. Festen indledes med en kunstflyvningsopvisning af Lis Arnberg over Svæveflyve Center Arnborg.

Lis Arneberg har svævefløjet siden hun var 14 og hun bare elsker det. Hun siger:

"At komme i luften er lidt ligesom at komme hjem. Jeg elsker simpelthen min sport. Den præcision jeg hele tiden er nødt til at opnå for at kunne flyve figurerne i kunstflyvning - det er både hastigheden, højden, G-påvirkningerne jeg hele tiden kan skrue på så det jeg laver bliver hensigtsmæssigt. Jeg fortsætter med at lære at flyve og det synes jeg er rigtig interessant og spændende."

Lis bedste oplevelse var en færgeflyvning fra Aars til Borås i Sverige, hvor hun blev trukket i et flyslæb over Kattegat. Hun fortæller:

"Der var 60 km fra Læsø til den svenske kyst, som jeg havde regnet med at kunne se, det kunne jeg bare ikke. Da jeg hang der langt ude over Kattegat i et tov efter slæbeflyet lod jeg blikket glide fra venstre vingetip over slæbeflyet ud til højre vingetip, og jeg havde ikke land i sigte nogen steder. Der skete der noget fantastisk inde i mig, som jeg ikke kan forklare."

Du kan se en video fra Lis' færgeflyvning her.

Du kan se en video af Lis som laver et kunstflyvningsprogram her.