Jule- og nytårshilsen til alle svæveflyvere

Året 2015 er ved at rinde ud og Bredde- og udviklingsudvalget synes derfor tiden er inde til, at vi ser tilbage på året, der er gået og måske gøre lidt status: Er alle planer og nytårsfortsætter gennemført? Blev mine egne forventninger indfriet? Er der emner der skal bearbejdes mere?

Bredde- og udviklingsudvalget har i 2015 arbejdet med mange forskellige ting:

Vi ønskede at etablere en coachordning/netværk for bredden, men interessen viste sig ikke at være stor nok i klubberne.

Vi må arbejde lidt mere med ideen.

Vi ønskede at deltage i det europæiske samarbejde om  fastholdelse af medlemmer.

Vi deltog derfor i et møde afholdt i Berlin, hvor Lottes indlæg om "Dreamfactory" bed sig fast i deltagerne, så det hurtigt blev konferencens "buzzword". Vi er nok blandt de lande, som er længst fremme i forståelsen af medlemsflugten, men det er vigtigt at holde forbindelserne åbne til alle de andre lande og følge med i deres udvikling. Og det er vigtigt at få bekræftet, at vi er på rette spor og ikke på vej ud ad en tangent.

 

Vi ønskede at tilpasse hjemmesiden, så medlemmerne ville bruge hjemmesiden  som første prioritet, når informationer om svæveflyvning søges .

Det lykkedes at få to nye hjemmesider i luften. En velkomstside for nysgerrige og potentielle nye medlemmer. Og en "intern" hjemmeside indeholdende alle de elementer man som svæveflyver har behov for.

Begge hjemmesider er under videreudvikling. Arbejdet vil fortsætte indtil både nye elementer er etableret og afprøvet, og allerede etablerede elementer er justeret til.

Den interne hjemmeside må meget gerne udvikle sig til et forum, hvor medlemmerne helt naturligt deler deres oplevelser eller søger hjælp til udfordringer i svæveflyvningen.

Hjemmesiderne er vigtige kommunikationskanaler for DSvU, men vi kan se i horisonten, at der skal udvikles en kommunikationspolitik i DSvU.

Vi vil meget gerne ende i en ønskesituation, hvor det store udviklingsarbejde med hjemmesiderne ender med en hjemmesideredaktion, der kan få problemer med at følge med strømmen af informationer, der flyder ind til hjemmesiden.

Juniorlejr 2015 blev afholdt med stor succes. Bare spørg de deltagende juniorer.

Juniorlejr 2016 er udbudt til afholdelse af en sjællandsk klub. Som det har været nævnt på de sidste tre svæveflyverkonferencer, er ideen at denne begivenhed afholdes som en stafet, hvor det i lige år er sjællandske klubber, der løfter opgaven. Og i ulige år er Fyn/Jylland, der løfter opgaven.

Svæveflyverkonference og  formandsmødet er afholdt i november igen år.

Vi har fået mange tilbagemeldinger fra deltagerne, og evalueringerne vil, sammen med de gode ideer vi har modtaget, danne basis for næste års konference og formandsmøde.

Vi vil planlægge en svæveflyverkonference i november 2016 med et svæveflyve fagligt indhold.

Arbejdet i Bredde- og udviklingsudvalget foregår primært som SKYPE-møder hver mandag aften. Vi sparer utroligt meget tid og udgifter ved at gøre det på denne måde. Til hvert møde er der en række "to-do" punkter, som det enkelte medlem har som hjemmeopgave inden næste møde. Det kan lyde af mange møder, men når fremmødet er på 100% afspejler det engagementet i udvalget, og vi holder gryden i kog.

På den interne hjemmeside kan man under punktet DSvU => Udvalg => Bredde- og udviklingsudvalget finde mere om det arbejde, der ligger i dette udvalg.

Det helt essentielle i alle vores klubber og DSvU er det frivillige arbejde. Der laves rigtigt meget af det rundt om i alle klubberne. Måske bliver det ikke altid lige påskønnet.

Husk at bemærke, når I ser jeres klubkammerater tage aktivt del i det frivillige arbejde, uanset hvor det udføres.

Påskønnelsen og  glæden ved at have udført et arbejde til fælles bedste er det, der sætter os i stand til at løfte opgaven og udvikle den.

Hvis du efter at have læst denne julehilsen har en god ide eller et forslag til et emne, som du mener Bredde- og udviklingsudvalget skal arbejde videre med, så tøv ikke med at tage kontakt til os.

Med disse linjer ønskes alle en rigtig god jul og et godt nytår og alt godt i den KOMMENDE FLYVESÆSON 2016.

Bredde- og udviklingsudvalget

Lotte Engelund
Claus N Jacobsen
Ulrik Friis
Bent Karlsson

Kommende begivenheder

3 mar
Efteruddannelse instruktører, ØSF
Dato 3. marts 2024 10:00 - 16:00
7 mar
23 mar