European Gliding Championships 2015

EGC 2015Seks danskere deltager i EGC 2015 som afholdes i Öcseny i Ungarn fra den 12. til 25. juli: I åben klasse flyver Jan W. Andersen i sin EB29 (A), i 18 meter klassen flyver  Arne Boye-Møller i sin Ventus 2cxT (AB) og Svend Andersen i sin ASG 29E (2C) og i to-sædet 20 meter klassen flyver Ole Arndt og Jan Fahlgren i DSvUs Duo Discus XLT (SA). Følg med på EGC hjemmesiden.

Den sjette dansker, Henrik Breidahl, fik også fløjet de første dage, men sort uheld satte ham ud af spillet. Første benspænd kom på vej til Ungarn, hvor transportvognen gik i harmonisk svingning og han havarerede med vogntoget i Tyskland. Det ødelagde delvist transportvognen, og bilen kunne ikke bruges igen. Og flyet fik også en skade.

De næste par døgn blev et logistisk mareridt for Henrik og hans hjælper, Klaus Thorsen, som ejer Quintusen indeni transportvognen. Bilen blev sendt hjem på et fejeblad, transportvognen blev efter afhentning af reservedel hos Spindelberger 250 km fra skadestedet, nødtøftigt repareret. Herefter blev flyet kørt til Schemp Hirth til reparation, og mens Quintusen blev lappet sammen blev transportvognen kørt de 450 km til Cobra for yderligere at blive lappet sammen. Men det lykkedes.

Henrik kunne stille op til start - og det han gjorde. Men på fjerdedagen kom et andet og mere alvorligt benspænd: Flyets ene vinge blev knust, mens det holdt parkeret på jorden sammen med mange andre fly. En ultralet var under start stallet og drattede lige ned i Henriks/Klaus' Quintus. Ingen personskade, men nu kunne de pakke sammen, køre tilbage til Schemp Hirth med flyveren og til sidst hjem.

Kommende begivenheder