Danmark får topkarakter for afholdelse af verdensmesterskab

Repræsentanten for Fédération Aéronautique Internationale (FAI), Gisela Weinreich, var stævnets sportslige jury forkvinde. Hun sagde i et interview, at dette VM var et af de bedst organiserede, hun har overværet. Desuden synes hun, at alle de danske officials og stewards var utroligt venlige, imødekommende og hjælpsomme. Hun havde følt sig rigtig velkommen og i gode hænder, og den samme følelse kunne hun også spore hos deltagerne og deres hjælpere.


Gisela Weinreich, FAI, udtrykte begejstring for Svæveflyvecenter Arnborg. Og hun synes VM stævnet var afviklet "Fair, Safe and Friendly".

Det var en lidt usædvanlig beslutning, man i sin tid tog i FAI om at lægge VM i Danmark. Der var en vis skepsis overfor svæveflyveforholdene i Danmark, som ikke blev anset at være optimale til et verdensmesterskab. Landets placering med hav på de to langsider af Jylland blev vurderet til at være en trussel imod svæveflyvevejret. Og så havde danskerne ikke tidligere afholdt internationale mesterskaber.

"Men al skepsis blev gjort til skamme. De danske arrangører havde sat sig de mål, at konkurrencen skulle være sikker, fair og venlig. Og disse mål blev til fulde nået, og så viste det danske vejr sig jo at være rigtig velegnet til svæveflyvning" sagde Gisela Weinreich. Og sportsligt var det også en succes, idet der havde været 9 ud af 13 mulige flyvedage, hvilket ikke kan gøres bedre andre steder i Europa.

Gisela Weireich var især meget positivt overrasket over standarden på dansk svæveflyvnings nationalcenter, Svæveflyvecenter Arnborg. Hun vurderede det til at være blandt de bedste, hun havde besøgt. Hun var desuden imponeret af hele processen op til afholdelsen, hvor forberedelserne vidnede om høj kompetence hos konkurrenceledelsen, og denne kompetence blev yderligere demonstreret under selve konkurrencen. Vurderingen af vejret, udskrivningen af opgaver samt pointudregningen var i top. Peter Eriksen og hans stab fik mange rosende ord med på vejen. Alt havde fungeret upåklageligt.

Gisela Weinreich sender nu sin rapport til FAI, og hun lagde ikke skjul  på, at den ville være meget positiv. Vi kan i Dansk Svæveflyver Union håbe på, at næste gang vi ønsker at arrangere en international konkurrence, vil der ikke blive set på vores ansøgning med samme skepsis, som var fremme i FAI i forbindelse med vores ansøgning om at afholde dette VM for kvinder.

Aktuelle begivenheder


DM i svæveflyvning
30. maj - 9. juni 2019

 

Kommende begivenheder

25 Apr
HB-møde - Kolding
25. April 2019 18:00 - 21:30
27 Apr
FFFs forårslejr
27. April 2019 - 6. maj 2019
27 Apr
Åbent hus i SVÆVETHY
27. April 2019 10:00 - 17:00
28 Apr
Åbent hus i SVÆVETHY
28. April 2019 10:00 - 17:00
30 Apr
Elite- og talentudvalgsmøde
30. April 2019 18:00 - 21:00

Nordic Gliding Magazine