Danmark får topkarakter for afholdelse af verdensmesterskab

Repræsentanten for Fédération Aéronautique Internationale (FAI), Gisela Weinreich, var stævnets sportslige jury forkvinde. Hun sagde i et interview, at dette VM var et af de bedst organiserede, hun har overværet. Desuden synes hun, at alle de danske officials og stewards var utroligt venlige, imødekommende og hjælpsomme. Hun havde følt sig rigtig velkommen og i gode hænder, og den samme følelse kunne hun også spore hos deltagerne og deres hjælpere.


Gisela Weinreich, FAI, udtrykte begejstring for Svæveflyvecenter Arnborg. Og hun synes VM stævnet var afviklet "Fair, Safe and Friendly".

Det var en lidt usædvanlig beslutning, man i sin tid tog i FAI om at lægge VM i Danmark. Der var en vis skepsis overfor svæveflyveforholdene i Danmark, som ikke blev anset at være optimale til et verdensmesterskab. Landets placering med hav på de to langsider af Jylland blev vurderet til at være en trussel imod svæveflyvevejret. Og så havde danskerne ikke tidligere afholdt internationale mesterskaber.

"Men al skepsis blev gjort til skamme. De danske arrangører havde sat sig de mål, at konkurrencen skulle være sikker, fair og venlig. Og disse mål blev til fulde nået, og så viste det danske vejr sig jo at være rigtig velegnet til svæveflyvning" sagde Gisela Weinreich. Og sportsligt var det også en succes, idet der havde været 9 ud af 13 mulige flyvedage, hvilket ikke kan gøres bedre andre steder i Europa.

Gisela Weireich var især meget positivt overrasket over standarden på dansk svæveflyvnings nationalcenter, Svæveflyvecenter Arnborg. Hun vurderede det til at være blandt de bedste, hun havde besøgt. Hun var desuden imponeret af hele processen op til afholdelsen, hvor forberedelserne vidnede om høj kompetence hos konkurrenceledelsen, og denne kompetence blev yderligere demonstreret under selve konkurrencen. Vurderingen af vejret, udskrivningen af opgaver samt pointudregningen var i top. Peter Eriksen og hans stab fik mange rosende ord med på vejen. Alt havde fungeret upåklageligt.

Gisela Weinreich sender nu sin rapport til FAI, og hun lagde ikke skjul  på, at den ville være meget positiv. Vi kan i Dansk Svæveflyver Union håbe på, at næste gang vi ønsker at arrangere en international konkurrence, vil der ikke blive set på vores ansøgning med samme skepsis, som var fremme i FAI i forbindelse med vores ansøgning om at afholde dette VM for kvinder.

Kommende begivenheder

7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
24 okt
FC + UA, TEAMSMØDE
24. oktober 2023 19:00 - 21:00
  • Ingen indlæg at vise.