Det blev til 3 dagssejre.

alt

Danskerne i Slovakiet forsvarede torsdag de rød-hvide farver i en sådan grad, at det nærmest ikke var til at komme til for kippende flag. Danmark er repræsenteret i 4 klasser i de 2 konkurrencer og det blev til 3 dagssejre og 2 stk. 3.pladser.

Ved Pribina Cup i Nitra, vandt Felipe Cvitanich den 2 sædede klasse. Det var dog et tæt race, da kun 10 point adskilte de 4 første fly, efter den 2 timers arealopgave. Og netop de 4 fly, udgør også top 4, så der var ikke de store forskydninger i den samlede stilling, men der er dog ved at være et hul på et par hundrede point fra Felipes 4.plads til nummer 5. Hastighederne er dog kommet noget i vejret og Felipe havde en gennemsnits hastighed på 97 Km/t. Felipe har beskrevet dagen på sin blog, så se mere der.

I den åbne klasse blev Svend Andersen bedste dansker. Svend blev nummer 7 på dagen. Jan Gevad, Henning Nielsen, Carsten Rasmussen og Johan Frey besatte pladserne fra 15 til 19. Henning Nielsen mistede en enkelt placering, men er fortsat med i top 10, Svend Andersen er lige uden for. Konkurrencen slutter i morgen – lørdag.

Ved Fatraglide i Martin, var vejrforholdene noget mere vanskelige. Her forsøgte man sig med hastighedsopgaver for den store klasse og en arealopgave for klubklassen. De opgaver var der ingen der gennemførte.

I klubklassen var der kun 6 fly der fik point, så det er højest tvivlsomt om dagen forbliver gyldig. Blandt de 6 var alle 3 danske deltagere i klassen, med Jens Binderup som dagsvinder igen og Agnete Olesen som nummer 3. Henrik Rolsted fik lige knebet sig over startlinien og blev noteret for 3 point, så han kom også på tavlen.

Den store ”Handicap” klasse var afsted på en 263 km hastighedsopgave. Og den blev vundet af Nicolai Sten, med Jan Fahlgren som nummer 3 og Henrik Jyde som nummer 8. I de samlede stillinger er der ingen ændringer, da pointværdierne er meget små, så Jan Fahlgren forsvarede sin 2.plads.. Fatraglide slutter søndag.

Konkurrencerne kan følges her:

Fatraglide

Pribina Cup

Felipes blog

Læs mere her:

Jens Binderup vandt dag 1 ved Fatraglide.

Jens Binderup og Agnete Olesen fortsat i spidsen af Fatraglide.

Kommende begivenheder

1 apr
Nordsjællands Svæveflyveklub Påskelejr på Arnborg
Dato 1. april 2023 - 10. april 2023
11 apr
HB Møde, Scandic Odense
11. april 2023 18:00 - 21:30
15 apr
NH Samling, Arnborg
15. april 2023 - 16. april 2023
22 apr