Jens Binderup vandt dag 1 ved Fatraglide.

 12 danskere i konkurrence i Slovakiet

 At svæveflyvesæsonen er startet er der næppe mange der er i tvivl om og påsken er som regel rammen om konkurrencer i Europa, nogle af dem med dansk deltagelse. 2014 er ikke nogen undtagelse.

Først og fremmest er der Pribina Cup. Med sine 112 deltagere fordelt på 4 klasser, er konkurrencen en af de allerstørste der arrangeres. Som vanligt er der dansk deltagelse, idet hele 6 danske fly er tilmeldt. Felipe Cvitanich er sammen med Adam Stoot, begge PFG, tilmeldt i den 2 sædede klasse. Felipe er rent faktisk forsvarende mester, da han vandt klassen i 2012 og 2013 udgaven af Pribina Cup regnede væk og blev aflyst.

5 danskere skal flyve i den åbne klasse. Det drejer sig om Svend Andersen og Henning Kjersgaard Nielsen, Midtsjælland, Jan Gevad og Carsten Rasmussen, Tølløse, samt Johan Frey, Aviator.

Som om at 112 deltagere til Pribina Cup i Nitra ikke var nok til at fylde op i det slovakiske luftrum og på landevejene, så har man lagt den anden store slovakiske svæveflyve konkurrence samtidig, idet Martin, 100 km nordøst for Nitra, er vært for Fatraglide, der også afvikles i påsken. Fatraglide plejer også at have en pæn dansk deltagelse, og det er også tilfældet i år. Deltagerfeltet i år er ikke så stort som de foregående år, da der kun er 31 deltagere med, men af dem er de 6 danskere.

Det er først og fremmest 4 mand fra Midtsjælland; Henrik Jyde, Nicolai Sten, Henrik Rolsted og Jens Binderup. Disse suppleres af Agnete Olesen, SG70 og Jan Fahlgren, Nordsjælland. Henrik Jyde, Nikolai og Jan flyver i ”handicapklassen”, de resterende i klubklassen.

Stor dansk dag ved Fatraglide

alt

Både i Nitra og Martin var man nødsaget til at aflyse den første dag, men søndag fik man en konkurrencedag ud af det. Og i Fatraglide var der grund til at vifte med Dannebrog, da Jens Binderup vandt dagen i klubklassen foran Agnete Olesen. Henrik Rolsted blev nummer 13. Også i den store klasse var der dansk succes; Jan Fahlgren blev nummer 2 på dagen, Henrik Jyde nummer 4 og Nicolai Sten nummer 6.

I Nitra kunne man ikke helt leve op til de samme resultater. Svend Andersen blev nummer 8, Henning Nielsen nummer 17, Johan Frey nummer 22, Carsten Rasmussen 23 og Jan Gevad nummer 28. I den 2-sædede klasse blev Felipe nummer 11.

I skrivende stund er der netop indløbet en aflysning af dagen ved Fatraglide, og mon ikke man i Pribina får det samme resultat.

Konkurrencerne kan følges her:

Fatraglide

Pribina Cup

Felipes blog