Ansøger om rekord på 300 km ud/hjem.

alt
Birgitte Ørskov og Jørgen Thomsen er vanen tro i Australien hen over vinteren. I år flyver de fra Stonefield i delstaten South Australia, i området ved Adelaide. Efter beskrivelserne på Birgitte og Jørgens blog er svæveflyveforholdene fremragende, og det bekræftede de ved den 13. januar at sætte ny dansk rekord.

Rekordansøgningen gælder for to sædet klasse. Birgitte og Jørgen fløj i en Arcus M, og rekorden er sat på 300 km, ud-hjem. Den nye rekord er på 133 km/t. Den gamle rekord tilhørte Ole Arndt og Ib Wienberg og lød på hastigheden 126,19 km og var fra 2007.

Birgitte skriver selv om rekorden:


Så lykkedes det endelig! Lørdag d. 11. januar 2014 ville der ifølge vejrudsigten sandsynligvis komme skyer ca. 100 km nord for Stonefield, så Jørgen og jeg udskrev en 300 km ud-hjem med "fjernstart". Vi startede i Arcussen ved godt 13-tiden, men der var kun meget svag og lav termik omkring pladsen, så med lidt hjælp fra motoren humpede vi nordpå, indtil vi kom til vores startpunkt 100 nord for pladsen. Og det var perfekt. Netop dér nåede vi de første cumulusser, og de fortsatte mod nord, så langt øjet rakte.

De første 80 km på ruten havde vi en kurve % på 0, og den første boble, vi tog, gav 5 m/sec. og bragte os i 11.000´. Vi vendte i fin stil 150 km ude, men desværre var søbrisen nu nået et godt stykke ind i landet, så vi var nødt til at flyve østpå for ikke at blive fanget i koldluften fra havet.

Det spolerede vores hastighed en del, men da vi tærsklede hjem i 2000 meter, havde vi en gennemsnitshastighed på 133 km/t. Ny dansk national rekord for tosædet svævefly

De sidste 100 km hjem til pladsen foregik i næsten helt rolig luft med Mc Cready 1, så det var vist godt, at opgaven ikke var længere.

De næste dage byder også på flyvevejr. Vi forventer over 40 grader, så mon ikke vi flyver et par ture mere.

 

For en god ordens skyld skal det lige nævnes at der er tale om en ansøgt rekord, der endnu ikke er godkendt.

Kommende begivenheder