cnj dk P1050971a

23-årlige Michael Mix, Lolland-Falster, foran sit norske fly, en Discus med registreringen LN-GDW.

Samme weekend som Danmark (forgæves) forsøgte at hale et gyldigt Danmarksmesterskab i land, afholdt Norge "Norges Cup", en decentral konkurrence, der afholdes hos fem forskellige klubber i løbet af året. Første runde blev afviklet i pinsen på det norske nationalcenter i Elverum. Konkurrencen blev helt usædvanligt vundet af en dansk junior-pilot, Michael Mix fra Lolland-Falster Flyveklub foran bl.a. den norske bronzevinder ved sidste Junior-VM, Jon Eirik Lygren.

Det utrolige er, at Michael er ganske uerfaren: Han lærte at flyve i Lolland-Falster Flyveklub for ca. 8 år siden, men kom først for alvor i gang med at flyve strækflyvning i 2013, kraftigt ansporet af sin klubtræner, Allan Bach. Michael deltog på Svedanor strækkursus på Arnborg i perioden 29/4 - 3/5, men før det deltog han lige "for sjov" i første runde af årets Sjællandsmesterskaber. Der gennemførte han alle dage og fløj sig til flot 4. plads. På Svedanor strækkurset så lærerne gerne, at han fik sig en rigtig udelanding, og tildelte derfor Michael særligt svære opgaver - som Michael så blot gennemførte. Det indbragte bl.a. Michael en måldiamantflyvning på 300 km. Til slut kom der dog en rigtig udelanding - lige uden for Uhre Kro. Meget praktisk for hjemhentningsholdet:-)

Skæbnen har villet, at Michael skulle finde sig en norsk kæreste, og han bor derfor i Oslo, og er (også) medlem af Drammen Seilflyklubb. Deltagelsen i Norges Cup var Michaels debut på konkurrencescenen i Norge. Michael vidste godt, at hans erfaringsgrundlag er meget ringe i forholld til konkurrenterne, og han valgte derfor at gå meget tidligt ud på søndagens opgave på ca. 250 km at få tid til at gennemføre. Imens "taktikkede" konkurrenterne omkring Elverum. Så skete der imidlertid det, at vejret udviklede sig meget ugunstigt omkring 1. vendepunkt. Michael klarede vendepunktet i god stil og fandt en boble med 3½ m/s stig til over 2000 meter med lidt hjælp fra en ørn, mens de andre deltagere løb ind i et overskyet område og måtte liste tilbage i alt for lav højde, før de atter fandt stig.  Det kostede dyrt for dem, og Michael vandt en suveræn dagssejr med over 100 km/t på opgaven. Nærmeste konkurrent fløj 94 km/t. Dagsejren bragte ham samtidigt ind som samlet vinder af første runde af Norges Cup. "Præcis som i Melodi Grand-Prix, går sejren til Danmark", sagde konkurrencelederen ved præmieuddelingen.

På indstiksbilledet foroven ses Michael som nr. to fra højre. Fra venstre ses Arnulf Snekvik og Kristoffer Samuelsen fra Norge (nr. 3 på DG-1000), Michael Mix (Discus), samt Jon Eirik Lygren (nr.. 2 på Discus). Alle nordmænd skal deltage i årets Junior VM i Polen, men da Michael er så ny på arenaen, som han er, kan han ikke nå at kvalificere sig jf. de danske udtagelsesregler. Han kan dog deltage i næste års Nordiske Junior Mesterskaber i Sverige (åben for alle nordiske juniorpiloter, dvs. piloter på max.26 år). Derefter må han finde sig at træde ind i de "voksnes rækker", hvor konkurrencen om pladserne på nationalholdet er en hel del skrappere end blandt juniorerne....

 

 

 

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.