100 historiske fly på Arnborg i august måned 2014

logo vgc_rally

Dansk Svæveflyvehistorisk klub (DaSK) og Dansk Svæveflyver Union er værter for den 42. VGC-rally. VGC rallyet forventes at bringe 3-400 deltagere, med omkring 100 historiske fly til Svæveflyvecener Arnborg i august måned 2014.


The Vintage Glider Club (VGC) er en international klub, hvis formål det er at promovere bevarelse, restaurering og flyvning med historiske svævefly, samt at bevare dokumenter og genstande og at publicere information om svæveflyvningens historie. Klubben har ca. 1000 medlemmer fordelt over hele verden. Hvert år siden klubbens stiftelse i 1973, har der efter tur været afholdt et internationalt VGC rally i klubbens europæiske medlemslande.


I 2014 vil det internationale VGC rally for første gang blive afholdt i Danmark, nærmere bestemt på Svæveflyvecenter Arnborg. Rallyet har som regel deltagelse af 300-400 personer som medbringer ca. 100 historiske fly. Alt peger på, at rallyet i Danmark vil få samme størrelse, idet der fra alle sider bliver udtrykt stor interesse og forventning.


Målsætingen er et stort og farverigt rally.


Bag arrangementet står Dansk Svæveflyver Union og Dansk Svæveflyvehistorisk Klub. DaSK har stort set enslydende formålsparagraffer som VGC. Det er arrangørernes mål at skabe et storslået og farverigt rally med intens flyveaktivitet i en afslappet international atmosfære, med masser af gode oplevelser for alle deltagere.


altDet er visionen at sætte Dansk Svæveflyver Union på verdenskortet som en seriøs og kompetent organisator af arrangementet, så Danmark også i fremtiden kan blive betroet at holde internationale arrangementer og konkurrencer på Arnborg.


Rallyet er en manifestation af Vintage Glider Clubs aktiviteter og skal desuden være en støtte til det flyvehistoriske bevaringsarbejde, der har fundet sted gennem Dansk Svæveflyvehistorisk Klubs første 25 år. Sidst men ikke mindst er det målet, med hjælp fra den indbudte presse, at gøre et kraftfuldt PR-fremstød og fremme interessen for svæveflyvning og sætte focus på tilgangen af nye medlemmer til denne herlige sport og fritidsinteresse.


Hjælpere til arrangementet søges


DaSK har 325 medlemmer, hvoraf 25 samtidig er medlem af VGC. De fleste danske VGC-medlemmer har gennem årene deltaget i rallies i udlandet og er derfor godt kendte med de krav der stilles til en god afvikling af arrangementet. Der er imidlertid ingen tvivl om, at der til rallyet på Arnborg er behov for alle de gode kræfter vi kan opdrive for at værtskabet skal blive vellykket.


Vi vil derfor opfordre alle, der har tid og lyst til at give en hånd med, til at kontakte et af medlemmerne i styregruppen, så vi nærmere kan aftale, hvordan vi deler opgaverne imellem os.
Opgaverne er mangeartede og skal bringes til udførelse både før og under rallyet. Der er både brug for folk der kan være med under hele rallyet og folk der kun kan hjælpe på deltid.


 

 

Nye tiltag på Arnborg.


Når du i den kommende tid går en tur på Arnborg, vil du se flere tiltag, igangsat af Arnborg-bestyrelsen, som begynder at give et ”løft” til centret – tiltag som alle kan få glæde af, også efter VGC-rallyet. Som mange ved, er Arnborg i 2015 stedet for en anden stor begivenhed, nemlig kvindernes VM i svæveflyvning!


Den seneste udvidelse af banen, gør Arnborg til et velegnet sted for bl.a. VGC-rallyet. En dygtig flyveleder vil nemt kunne afvikle både flyslæb og spilstarter parallelt. Der er nogle udfordringer hvad angår indkvartering, catering, rum til briefing og fest, ekstra bad og toiletter mm, men de er til at løse.


Den største vanskelighed vi står over for, er at finde hangarplads til 50-100 opspændte fly! Selv ikke om man rydder både den gamle og den nye hangar, kommer vi i nærheden af at have plads nok. Derfor er DaSK-bestyrelsen nu 100% opsat på at gennemføre opførelsen af den 1100 m2 hangar, som gennem en årrække har været målet for indsamlingen af midler til DaSK-fonden. Der bliver brug for at supplere egenkapitalen med lån, så nye medlemmer til DaSK og bidrag til DaSK-fonden bydes derfor varmt velkommen.

Vi vil afslutningsvis nok en gang opfordre dig til at bruge noget af din værdifulde tid i godt selskab med en masse svæveflyvevenner ved VGC Rallyet på Arnborg. Hjælp os med at gøre det til en fornøjelig oplevelse!


Yderligere information:

Følg med på rallyets hjemmeside: www.vgc2014.dk

Kontakt styregruppens medlemmer:

Johannes Lyng (Fmd. DaSK) Tlf. 25 25 31 75. E-mail bjlyng(a)jellingnet.dk
Niels Ebbe Gjørup (VGC/DaSK) Tlf. 29 64 18 51. E-mail: negjoerup(a)mail.dk
Lars Agesen-Pagh (DSvU) Tlf. 24 94 17 27. E-mail: lap(a)dsvu.net
Hans Christian Christensen (DSvU) Tlf. 25 30 30 30. E-mail: hc(a)dsvu.net
Per Pedersen (DaSK) Tlf. 26 20 98 72. E-mail: per.pedersen(a)tunet.dk
Anton Moustgaard (Rally økonomi) Tlf. 21 74 86 00. E-mail: antonm(a)tdcadsl.dk
Søren Bork Pedersen (Rally website) Tlf. 26 13 92 28. E-mail: sbork(a)svenet.dk

 

Kommende begivenheder

26 sep
ETU møde, Arnborg
Dato 26. september 2023 18:00
7 okt
HB Møde, Arnborg, budget
7. oktober 2023 9:00
14 okt
NH Efterårssamling, Arnborg
14. oktober 2023 9:30 - 17:00
  • Ingen indlæg at vise.